Mindent a beiratkozásról

Ha április, akkor beiratkozás: az állami fenntartású iskolákba április 12-én és 13-án, az önkormányzati óvodákba pedig április 23-án és 24-én írathatják be gyermekeiket a szülők a 2018/19-es tan-, illetve nevelési évre. Figyelem, az óvodai körzethatárok változtak; cikkünkben ezeket is közöljük, ahogy az általános iskolák felvételi körzeteit is.

Hasonló tartalmaink:

A tanköteles gyerekeket április 12-én (csütörtökön 8.00 és 19.00 óra között, és 13-án (pénteken) 8.00 és 18.00 óra között írathatják be a szülők az általános iskolákba. A gyermek abban az évben válik tankötelessé, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, de legkésőbb az azt követő évben.

A szülő köteles a tanköteles korba lépő gyermekét a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes, kötelező felvételt biztosító, vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. A beiratkozásnál a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, valamint az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell bemutatni.

A kötelező felvételt biztosító általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles gyermeket, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik. Amennyiben a választott iskola a gyermek felvételével kapcsolatban elutasító döntést hoz, a szülő jogorvoslattal élhet. Az eljárást megindító kérelmet a fenntartóhoz kell benyújtani a döntés közlésétől számított 15 napon belül.

Az érdi általános iskolák felvételi körzete

Az önkormányzat által fenntartott óvodákban április 23. (hétfő) 8-18 óráig, és április 24. (kedd) 8-17 óráig írathatják be gyermeküket a szülők. A beíratáshoz szükséges a gyermek nevére kiállított személyi azonosító igazolvány, a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány, a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa, valamint a gyermek TAJ-száma. (Az integráltan nevelhető SNI-s gyermekek esetén a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő óvodába való felvételhez a szakértői bizottság javaslata is szükséges.)

Az Érdi Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodájába (2030 Érd, Tárnoki út 58-62.) és az Erdőszéle Tagóvodába (2030 Érd, Favágó u. 63.) a beiratkozás az Érdi Szivárvány Óvodában (2030 Érd, Hegesztő u. 2-8.) biztosított. A többi intézmény esetében az óvodai beiratkozás a körzeti óvodában történik.

A kicsit elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amelynek körzetében lakik, vagy ahol a szülője dolgozik, de a szülők a szabad intézményválasztási jogukat az óvodák esetében is gyakorolhatják a szabad férőhelyek függvényében. Az óvoda vezetője a felvételi kérelemnek helyt adó döntését írásban, a kérelem elutasítására vonatkozó döntését határozati formában közli a szülővel legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő huszonegyedik munkanapig. A döntés ellen a szülő a közléstől számított tizenöt napon belül jogorvoslati eljárást megindító kérelmet nyújthat be az óvodavezetőnél. Az eljárás során a jegyző jár el, és hoz másodfokú döntést.

A gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. A kötelező óvodai nevelés korai fejlesztésben és gondozásban is teljesíthető. A jegyző a gyermeket a szülő kérésére – külön eljárásban – az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életév betölti, felmentheti a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja.

Óvodai körzethatárok:

Érdi Kincses Óvoda és Tagóvodái 

Kincses Óvoda 

Fácán Tagóvoda

Harkály Tagóvoda 

Kutyavári Tagóvoda

Ófalusi Tagóvoda 

Tállya Tagóvoda

Tündérkert Tagóvoda 

 Érdi Szivárvány Óvoda és Tagóvodái

Szivárvány Óvoda 

Erdőszéle Tagóvoda 

Kisfenyves Tagóvoda 

Meseház Tagóvoda

Napsugár Tagóvoda 

Tusculanum Tagóvoda

Címkék