Kiosztották a Pócsi Dóra-díjakat

Szociális érzékenységük és közösségért végzett munkájuk elismeréseképpen másodízben jutalmazza meg az érdi diákokat a Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Központja.

Hasonló tartalmaink:

Mint Kiss Sándor szociálpedagógustól megtudtuk, az érdi iskolák vezetősége és nevelőtestületei választották ki azokat az alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákokat, akik megítélésük szerint a legtöbbet tették iskolájukban a közösségépítésért, segítőkészek voltak társaikkal, és szociális érzékenységük is kimagasló volt.

XXIV_2

Egy könyvet is kaptak a diákok, amely Dóri írásait, rajzait tartalmazza.

A díjat tavaly alapították, és másodízben osztották ki az iskolai évzárókon. Az oklevél mellé egy könyvet is kaptak a diákok, amely 2013 decemberében leukémiában elhunyt, tizenhárom éves Pócsi Dóra írásait, rajzait tartalmazza.

– Dóri mindig a gyengébbet védte, és tanárjaival szemben is kiállt társai érdekében. Szociális érzéke nagyon nagyfokú volt. Iskolapszichológusnak készült, és azt vallotta: beszélgetéssel, figyelemmel nagyon sok problémát meg lehet oldani. Nemcsak osztálytársai, de idősebb diákok is gyakran fordultak hozzá gondjaikkal – mondta lapunknak Pócsiné Sivák Erzsébet, Dóri édesanyja. Ő volt az, aki lánya írásait, rajzait könyv formájában megjelentette.

– Dóri akkora örökséget hagyott maga után, ami még felnőtteknek is kevésszer adatik meg. Elmondhatatlanul jólesik, hogy róla nevezték el ezt a díjat, amelynek segítségével ma, a mondvacsinált sztárocskák világában egy igazi ember is példakép lehet – zárta szavait az édesanya.

 Érdi Újság

Ádám Katalin

Az idei Pócsi Dóra-díjasok

Juhász Jázmin 4.a., Perényi Zoltán 8.t. (Batthyány); Ignáth Csenge 4.b., Zsigmond Eszter 8.c. (Bolyai); Lipták Enikő 4.b., Gábor László 7.b. (Érdligeti); Bereczki Zsolt Ádám 4.a., Németh Olivér 8.c., Tomka Lilla 11.a. (Gárdonyi); Pilter Brigitta (Kós); Barta Niké 4.d., Reinwarth Péter 6.d., (Kőrösi); Bandzi Viola 4., Balog Mariann 7. (Móra); Kertész Levente 5.b., Székely Zoltán 5.b. (Teleki); Damsits Bence Levente 6.e., Bokros Blanka Tamara 10.b. (Vörösmarty).

Címkék