Semmelweis-nap az érdi rendelőintézetben

Június 24-én tartották meg a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben a Semmelweis-napot, mely a magyar egészségügy napja. Szokás szerint ezen a napon adták át a törzsgárda tagságért járó elismeréseket is. A Semmelweis-nap, hivatalosan július 1, így ezen a napon az érdi intézet is zárva tart.

Hasonló tartalmaink:

A Semmelweis-nap egy egész hivatás rendnek az emléknapja, az egészségügyi dolgozókat ünnepeljük ekkor. A Semmelweis nap hivatalosan július elseje, Semmelweis Ignác Fülöp születésének évfordulója, de a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben hagyományosan az azt megelőző pénteken tartják.

A hagyományokhoz híven az intézményben a Semmelweis-nap alkalmából egy kis ünnepséget tartottak, és ahogyan minden esztendőben, idén is átadták a törzsgárda jutalmakat. Dr. Kőszegi Gábor, a  dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgató-főorvosa elmondta, hogy ilyenkor azoknak a dolgozóknak a munkáját ismerik el, akik 5, 10, 15 vagy még több éve dolgoznak az intézményben.

Berkesné Horváth Erika, védőnő elmondta, hogy negyven éve dolgozik az egészségügyben védőnőként, az utóbbi tíz évben az Érdligeti és a Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

Az intézmény vezetőjével az érdi állapotokról és az egészségügy helyzetéről is szó esett. Dr. Kőszegi Gábor elmondta, hogy lehetőségeikhez mérten, a rendelkezésre álló keretből igyekeznek minden betegüknek a legjobb ellátást nyújtani.

A főigazgató hozzátette azt is, hogy olyan megállapodás született, amelynek eredményeként 2019-ig 60-70%-os általános béremelésre kerülhet sor. Július 1-jén, a hivatalos Semmelweis –napon, érdi intézmény is zárva tart.

Fotók: Boros Sándor

Címkék