Irány a vb!

Kihirdette a női junior kézilabda-válogatott keretét ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző a jövő héten, Oroszországban rendezett U20-as világbajnokságra, melyen az ÉRD csapatából Szabó Laura vesz részt.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Laura, az ÉRD beállója már a csapat szezonzáró ankétján sem volt jelen, hiszen a korosztályos válogatott összetartásán kellett részt vennie. A beállóról korábban Szabó Edina, a csapat vezetőedzője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy szerinte komoly esélye van a felnőtt válogatott keretébe kerülni a következő években. Szabó Laura folyamatosan járja a korosztályos válogatottal a világot, a tavalyi, valenciai Európa-bajnokságon negyedik helyet szereztek.

Az érdi kézilabdázó idén, a felnőtt csapatban 33-szor volt eredményes, a másodosztályban szereplő Haladás-ÉRD II-ben 97-szer, az NB I-es junior csapatban pedig tizenhatszor talált az ellenfelek kapujába.

A magyar junior-válogatott a világbajnokság csoportkörében sorrendben Üzbegisztánnal, Angolával, Montenegróval, Norvégiával és Dániával küzd meg.

 

A magyar női junior válogatott kerete:

Kapusok: GERCSÓ Nóra (Siófok KC), MISTINA Kitty (NEKA), WÉNINGER Alexa (Győri Audi ETO)

Jobbszélsők: KATONA Flóra (Mosonmagyaróvár), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: ÉLŐ Beatrix (Győri Audi ETO)

Irányítók: BOUTI Fruzsina (Mosonmagyaróvár), TÓTH Gabriella (Győri Audi ETO), FERENCZY Fruzsina (Dunaújvárosi KKA)

Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PINTÉR Zsanett (Kispest)

Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Mosonmagyaróvár), MONORI Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁMORI Konszuéla (Ipress Center-Vác), GINDELI Panna (Dunaújvárosi KKA)

Balszélső: PUHALÁK Szidónia (Mosonmagyaróvár)

Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd

Címkék