Kedvezményesen, vonaton a Balatonhoz

Idén nyáron is érdemes vonattal utazni a Balatonhoz, hiszen MÁV-Start Zrt. a nyári szezonban kedvezményes jegyekkel várja az utasokat.

Hasonló tartalmaink:

A kedvezményről Lőcsei Virág, a MÁV sajtószóvivője mondja el a részleteket:

  • Június 18. és augusztus 28. között nyári menetrend lép életbe a vasúton, elsősorban a jelentősen megnövekvő balatoni utazási igények kiszolgálása érdekében.
  • Az utazáshoz több mint egymillió utas választja a vonatokat nyáron, a Balatonhoz vezető és a tó körüli vasútvonalakon.
  • Idén is közlekednek új és már megszokott fantázianevű járatok: KÉK HULLÁM, TEKERGŐ, KATICA, Siófoki FLIRT, DÉLIàPARTI, BALATON Expressz, Ezüstpart Expressz, Aranypart Expressz, Aranyhíd Expressz és éjszakai Bagolyvonatok.
  • A diákokat olcsóbb VAKÁCIÓ bérlet, a dolgozói bérleteseket 33 százalékos kedvezmény, a bringásokat kerékpáros túrajegy csábítja a vasútra – nemcsak a Balatonhoz. A hajózást kedvelők Balaton Mix jegyet is válthatnak. A helyjegyes vonatokon pedig – néhány feltétellel – már utazhatnak kutyák és más kisállatok.
  • A Balaton Soundra és az EFOTT fesztiválra vasúti bérletet váltóknak szinte korlátlan utazást nyújt a MÁV-START több Balaton és Velencei-tó környéki viszonylaton.

Június 18-tól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, a több mint egymilliós, nyári, balatoni utasforgalom színvonalasabb kiszolgálása érdekében. Csökkenő menetidők, korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity kocsik, nagy kapacitású kerékpárszállító kocsik, utasokat segítő diákmunkások teszik kényelmesebbé az utazást. A hétvégi csúcsforgalomban érdemes a mentesítő járatokat: a Tekergő, Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatokat igénybe venni; a bulizóknak a Bagolyvonatokat ajánlják.

Kerékpáros túrajegy

A biztonságos és komfortos kerékpárszállításon túl a MÁV-START kedvező árú jegyekkel várja a bringásokat. A kerékpáros túrajeggyel az ország bármely területéről – a megtett távolságtól függetlenül – egységesen 420 forintért szállítható kerékpár a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. Így nemcsak a tavakhoz lehet eljutni, hanem a tavak körüli állomások, megállóhelyek között utazva sem kell aznap újabb kerékpárjegyet váltani.

A balatoni állomásokra és megállóhelyekre a korábban megszokottnál rövidebb idő alatt lehet eljutni Budapest irányából, az elmúlt években Kelenföld–Székesfehérvár és Lepsény–Szántód-Kőröshegy szakaszokon a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) irányításával elvégzett pályafelújításoknak köszönhetően. A Balaton déli vasútvonalát érintő fejlesztések tavasztól tovább folytatódtak Siófok és Balatonszemes között, de a jelentősebb pályamunkákat június 10-től őszig felfüggesztették azért, hogy a nyaralásra utazóknak ne kelljen pótlóbuszokra átszállni.

További információért klikk ide!

mavcsoport.hu

Címkék