„Valamit nagyon jól csinálunk”

Alig áll meg az élet az ÉRD női kézilabda csapatának háza táján, ugyanis a bajnoki bronzéremmel és a Magyar Kupa ezüsttel zárult szezon után a lányok még néhány edzés erejéig együtt vannak. Így például 60 kilométert tekertek a Balatonon, valamint egy kalandparkban is másztak egy kicsit, azonban az után egy kisebb pihenés következik.

Hasonló tartalmaink:

„Év elején a közvélemény nem úgy indított minket, hogy esélyesek vagyunk a bronzérem megszerzésére, esetleg a Magyar Kupában egy fényesebb érmet szerezzünk, ehhez képest teljesen pozitívan zártuk az évet” – tekintett vissza Kisfaludy Anett, a csapat beállója. Janurik Kinga kiegészítette csapattársát azzal, hogy látható volt, hogy nagyon nagy játékerőt képviselnek.

Ahogy az egész csapat tekintetében, úgy egyénileg is mindig mindenki fejlődik, Kisfaludy szerint ő támadásban magabiztosabbnak érezte magát, aki kitért arra is, hogy tavaly például nem biztos, hogy bírta volna fejben és fizikálisan a sorozatos terhelést. Ezt Janurik Kinga a tőle megszokott prohfizmusával csak azzal erősítette meg, hogy mindig van hova fejlődni, de kiemelte az előtte álló védelmet, melyhez jól tudott alalmazkodni.

A 2016/2017-es szezonban már nem lesz rájátszás, egy huszonhat fordulós bajnokság dönt a végső helyezésekről. Kisfaludy Anett szerint így minden meccs az életükről fog szólni. A következő bajnokság viszont az olimpia miatt csak szeptember 17-én kezdődik, ami Janurik Kinga szerint jó és rossz is, mert a mostani levezető edzések után néhány hetes pihenőre mennek, de itt is azért folyamatosan tartaniuk kell magukat, majd július végétől „szézötvenezer százalékkal” elkezdik a szezonra való felkészülést.

Janurik és Kisfaludy is még hat évvel ezelőtt szerződtek az NB I-be feljutó csapatba. Az azóta már csapatkapitányi funkciókat is betöltő Janurikról a leghangzatosabb fejlődési adat, hogy már a válogatottat erősíti, s ugyanez igaz Kisfaludy Anettre is, azzal a különbséggel, hogy ő már az érdi szereplés előtt is pályára lépett az NB I-ben.

„Sok győztes és néhány vesztes meccs van a hátunk mögött, viszont ezek mind kellettek ahhoz, hogy az elmúlt öt éven keresztül ott legyünk az elődöntőben és tudjunk a bronzért játszani, szóval valamit nagyon jól csinálunk. – jegyezte meg Janurik – Remélem, hogy a következő évben is így tudunk egy csapatként küzdeni. Ha voltak is olyan meccsek, amikor botladoztunk, akkor is össze tudtunk úgy állni, így nagyon büszke vagyok a csapatra.”

„A klub szisztémája szerint olyan játékosokat választanak, akik beleillenek ebbe a csapatba, mert nagyon fontos, hogy ez egy csapat legyen, ne pedig egyéni játékosok. Persze kellenek az egyéni teljesítmények és a húzóemberek, de mindenki fontos része a csapatnak.” – jegyezte meg Kisfaludy Anett.

Azért a lányok kapnak egy négyhetes pihenőt is, ahol természetesen nem eshetnek ki a napi ritmusból, így várnak rájuk kisebb feladatok, de mindketten ellátogatnak a Balatonra, illetve megpróbálnak a lehető legtöbb időt családjukkal tölteni, mert – ahogy Kisfaludy Anett fogalmazott – sokszor annak is örülnek, hogy karácsonykor kapnak három szabadnapot. Terveik szerint leginkább kirándulni fognak belföldön, mégpedig azért, mert „Magyarország is csodálatos”, s mindkettejüknek van egy-egy kutyája, akiket természetesen a nyaralás alatt is mindenhova visznek magukkal.

Érdi Újság: Domonkos Bálint, fotó: handballerd.hu

Címkék