Pormentesítés a Bíró utcában

A Tisztviselőtelepen, a Bíró utcában pormentesítési munkát végeztek a napokban a szakemberek. Az utcát korábban mart aszfalttal terítették le, amit most egy emulziós réteggel vontak be annak érdekében, hogy csökkentsék a szállópor mennyiségét. 

Hasonló tartalmaink:

Tavaly augusztusban készült el a Bíró utca  burkolata. Már akkor lehetett tudni, hogy a mart aszfalt nem a végleges állapot, hiszen a napokban egy speciális eljárással csökkentették a por képződését az utcában. Simó Károly, alpolgármester - aki a terület képviselője elmondta -, hogy a szakemberek egy ún. felületi zárással megoldották, hogy a jövőben ne képződjön szállópor, de ehhez az is szükséges, hogy az autóval közlekedők betartsák a sebesség határokat.

vlcsnap-00249Simó Károly elmondta, hogy több utcában is tervezik a hasonló eljárást. A Bíró utcában 1,1 km hosszan végeztek felületi zárást és hamarosan a Technikus utca is elkészülhet.

Az alpolgármester a 2. számú választókerületben a saját képviselő keretéből további 2-3 utcában tervezi megcsináltatni ezt a speciális eljárást, annak érdekében, hogy csökkentsék a szállópor mennyiségét.

Címkék