Nekünk a Balaton az életünk!

Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt kiemelt Balaton parti vendéglátóhelyekkel és borászatokkal összefogva, hogy adományokat gyűjtsön a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat további sikeres működtetéséhez. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a 1359-es adományvonal felhívásával vagy ’ADOMANY’ szó SMS-ben való elküldésével.

Hasonló tartalmaink:

A jól megérdemelt nyaralás alatt kevésbé figyelünk oda a különböző baleseti tényezőkre, amelyek miatt gyakran kellemetlenné vagy akár rövidebbé is válhat a nyaralásunk. A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 10. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, július 1. és augusztus 20. között. A Pest megyei vöröskeresztes ifjúsági önkéntesek (a Közép-magyarországi Régió képviseletében) július 20. és 29. között teljesítenek majd szolgálatot. A tavalyi évben az önkéntesek 3 426 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések.

Az idei kampány igazán különlegesnek számít, hiszen a karitatív szervezet 33 kiemelt balatoni vendéglátóhellyel és pincészettel, valamint a Bortársaság balatonfüredi borboltjával fogott össze annak érdekében, hogy rendhagyó módon kommunikálja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, ezzel elősegítve a program további adományokból való finanszírozását. A kampány július 1. és augusztus 31. között zajlik. A strandok és vendéglátóhelyek listája itt!

A Vöröskereszt a Badacsonyban megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a balatoni vendéglátóhelyek és borteraszok asztalain a vendégek olyan különleges étlapokkal találkozhatnak, amelyek röviden ismertetik a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, a kampány lényegét, és néhány alapvető fortélyt, amellyel bárki hatékonyan tud reagálni veszélyhelyzetben. Az étlap arra is buzdítja a vendéglátóhelyek közönségét, hogy egy a Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalára indított hívással vagy küldött SMS-sel támogassák a szolgálat munkáját, 250 forinttal. A vendégek az akció terjesztésében is részt vehetnek. Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy képet feltölteni valamelyik közösségi oldalra az adott vendéglátóhelyről, az ott kapott ételről és a szokásos hashtagek mellett (#mutimiteszel, #Balaton) használni a #nekunkabalaton, #voroskereszt #étteremneve hashtageket. Az eseményen részt vett Sass Dani, gasztroblogger is, aki az első ilyen fotót feltöltötte saját közösségi oldalára.

A csatlakozott éttermek és borászatok listája megtekinthető a www.nekunkabalaton.hu oldalon.

A Magyar Vöröskereszt 10 éves Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 2016-ban is teljes egészében vállalati támogatásokból és adó 1 százalékos felajánlásokból valósítja meg a Vöröskereszt. A BESZ-t pénzbeli támogatással az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Balaton Fejlesztési Tanács, az UNIQA Biztosító Zrt., a Dreher Sörgyárak Zrt., a Coca-Cola Magyarország Kft., a Haworth Hungary Kft. és a Brit Vöröskereszt közreműködésével a Canon Europe segítette. Támogatóink közül a Paksi Atomerőmű és az UNIQA immár 10 éve állnak a szolgálat mellett. A BESZ telekommunikációs partnere a Telenor, aki okostelefonokat és Hipernet 4G elérést is biztosít a parton dolgozó önkénteseknek. A Dreher „Ésszel iszom” szemléletformáló programja idén nyáron először kapcsolódik össze az elsősegélynyújtás ügyével a strandokon.

„Kampányunkkal a felelős alkoholfogyasztás fontosságára szeretnénk felhívni a magyar társadalom figyelmét, úgy gondoljuk, a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) programjához csatlakozva, széles körben juthat el az üzenetünk.” – mondta Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője.

Balatonmáriafürdő, Balatonudvari és Révfülöp önkormányzata fontosnak tartja az elsősegélynyújtást a település strandjain, ezért képviselőtestületi határozatban döntöttek a pénzbeli támogatásról. A Coca-Cola Magyarország az elsősegélynyújtók folyadékpótlásáról is gondoskodott, a Nestlé Hungária Kft. BALATON csokoládét, NESQUIK, CHEERIOS és CINI MINIS gabonapelyheket ajánlott fel az önkénteseknek. A szintén 10 éve támogató VitaPlus Kft. 600 kalcium tablettát adományozott, a Bonappetit pedig minden ételéből 15% kedvezményt nyújtott az önkénteseknek.

Címkék