Kedvezmény nyolcvanéveseknek

2016. április 1-től jelentősen megváltoztak a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására vonatkozó jogszabályok. Ennek megfelelően a közgyűlés is módosította helyi rendeletét, így a jövőben az állam szedi be és fizeti ki a közszolgáltatóknak a hulladékgazdálkodási díjat.

Hasonló tartalmaink:

Szamek Zsolt, az ÉTH ügyvezetője kifejtette: a számlázáshoz szükséges adatszolgáltatás jelenleg is folyamatban van, de mivel az átállás időbe telik, az első számlákat várhatóan csak ősszel kapja kézhez a lakosság. Így a ki nem számlázott hulladékszállítási díjat is várhatóan akkor kell majd befizetni. Szamek Zsolt hozzátette: a számlázáson kívül más nem változik, majd felhívta a figyelmet arra is, hogy a hulladék szelektív gyűjtése a törvény értelmében mindenkinek kötelező, tehát nem választható lehetőség.

Módosították a képviselők júniusban a szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendeletet, amiben a technikai változtatások mellett, a javaslat egy sokakat érintő kedvezményt is tartalmaz: a hulladékgazdálkodási díjkedvezmény már a 80. életévüket betöltő lakosokat is megilleti. Nekik, vagyoni helyzetüktől függetlenül nem kell hulladékszállítási díjat fizetniük.

A háztartások mintegy háromnegyede már átvette az elkülönített hulladékgyűjtésre alkalmas kukákat. Akik még nem vitték haza a szelektív gyűjtőedényeket, az ÉTH Sas utcai telephelyén vehetik át azokat. A kukákat érkezési sorrendben adják ki. Fontos, hogy a személyi igazolvány és lakcímkártya mellett, a szemétszállítás díjának befizetéséről szóló utolsó csekket is vigyék magukkal!

Címkék