Eltüntetik a szemetet a Kócsag utcából

Elképesztő szeméttelep alakult ki a sasvárosi városrészben található Kócsag utca végén, a vasúti töltés közvetlen közelében, ezért T. Mészáros András polgármester az illetékes szervezetekkel helyszíni bejárást tartott szerdán délelőtt, s felkérte az ÉKFI-t, hogy segítsen eltakarítani a felhalmozott hulladékot.

Hasonló tartalmaink:

Városunk az elmúlt időszakban jelentős fejlődésen ment keresztül, melynek egyik jeleként a települési úthálózat egy része is megújult. Ugyanakkor visszatérő probléma az illegális hulladék lerakása, amely eddig koncentráltan a periférikus területeken jelent meg, de mára már a belterületeken, az új burkolattal ellátott utak mentén is felbukkant.

A városvezető felkérte a MÁV-ot, hogy a takarítást követően kerítéssel zárja le a saját területét, ahogyan teszik ezt az érintett tulajdonosok is, így a polgármester azt reméli, hogy a Kócsag utcában és annak környékén megszűnik az illegális szemétlerakás.

Ha illegális szemétlerakást észlel a városban, az alábbi telefonszámokon, illetve email-címen tehet bejelentést 0-24 óráig:
06-30/2000-890
06-30/621-2596
macsotay.polgarorseg@gmail.com

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy a helyszíni bejárás során sajnos az is kiderült, hogy tiltott építkezések folynak az érintett területen. Az ezzel kapcsolatos lépéseket is megtették az Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya fel, akik az illetékesek az ügyintézésben.

A polgármester a fentieken kívül szóban is megerősítette pénteki közleményét, miszerint Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése mint tulajdonos múlt héten rendes felmondással, 90 nap felmondási idővel visszavonta az Érdi Sport Kft. ügyvezetőjének megbízását.  - A közgyűlés határozata természetesen az ügyvezető szerződésében foglaltaknak minden szempontból megfelelt. A mindenki számára nyilvános közgyűlésen indoklás is elhangzott, annak ellenére, hogy az ügyvezető szerződésében az indoklás nélküli felmondás lehetősége szerepel – húzta alá. Ezzel kapcsolatban hozzátette: a tervezett és jelentős késedelmet szenvedett edzőcsarnok megépítését célzó beruházás sikeres lebonyolításának veszélyeztetése indokolta a visszahívást.

Jó hírekről is beszámolt a polgármester, ugyanis a térfigyelő kamerarendszer elkezdte üzemszerű működést, a legtöbb kamera már működik, már csak pár nap kell, hogy minden tökéletesen működjön, mivel minden kamerát egyesével tesztelnek a szakemberek. Összesen 143 kamerát telepítettek, 77 fix kamerát, 25 darab 360 fokban forgatható kamerát és 41 darab rendszám felismerő kamerát építettek ki. A rendszer magyar fejlesztésű, a központi monitoring a Polgárok Házában van kialakítva, illetve egy kliens gépet a rendőrségre is telepítettek.

(fotó: hulladékvadász)

Címkék