Rendőri ellenőrzés a gyümölcsösökben

A rendőrség a polgárőrséggel és a közterület-felügyelettel közösen rendszeresen tart ellenőrzéseket az érdi gyümölcsösökben. A gazdák is folyamatosan ellenőrzik a saját területüket, de így is nehéz visszaszorítani a lopásokat.

Hasonló tartalmaink:

Sajnálatos módon az ófalusi gazdáknak éjjel-nappal őrizni kell a barackost, hisz szinte minden nap történik lopás. A tapasztalatok szerint a tolvajok a gyümölcsösökben az érést meg sem várják, egy-egy éjszakai akció alatt több tíz kilogrammnyi gyümölcsöt is ellopnak. Hudák Mihály ófalusi gazda az Érd TV-nek azt mondta, ha nem figyelnének oda, akkor a baracklopások száma elérné a teljes termés 30 százalékát.

Éppen emiatt a rendőrség fokozott ellenőrzést tart az érdi gyümölcsösökben, ahol nemcsak a rendőrök, hanem a polgárőrök és a közterület-felügyelők is rendszeresen járőröznek.

Ennek az összehangolt akciónak köszönhetően a múlt héten el is kaptak egy bandát, akik éppen a barackot loptak.

Tettenérés esetén, ha a lopás nem haladja meg az 50.000 forintot, szabálysértési eljárás keretében büntetik meg a tolvajt, ami 150-200 ezer forint között van. Ha az eltulajdonított gyümölcs értéke meghaladja az 50.000 forintot, akkor pedig a bíróság határozza meg a büntetési tételt.

Címkék