Holdfény Estek a Vármegyeházán

Idén 18. alkalommal kerül megrendezésre a Holdfény Estek nyári koncertsorozat. A sorozat első állomásán, július 19-én, kedden a Magyar Zongorás Négyes lemezbemutató koncertjére kerül sor.

Hasonló tartalmaink:

A négykezes, kétzongorás és nyolckezes koncertet két zongoraművész házaspár, Hegedűs Endre Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin, valamint Farkas Zsolt és felesége, Várnagy Andrea zongoraművészek adják a Pesti Vármegyeházán. A műsoron többek közt Bach, Mozart, Händel, Beethoven és Liszt zongoraművek is szerepelnek.

A koncertsorozat második alkalmán, július 26-án, Judith Cohen és Hegedűs Endre közös hangversenye lesz, amelyen Mozart, Debussy, Bartók, Schubert és Gershwin szerzeményeket hallhatnak az érdeklődők. Végül augusztus 2-án Hegedűs Endre, Temesi Mária és Hegedűs Katalin zongoraművészek Liszt és Wagner darabokat adnak elő. A koncertek 19.30-kor kezdődnek.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is jelen lesz a közönség soraiban Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, aki elmondta, hogy „budapesti és környékbeli lakosok kedvelt nyáresti programja a közel húsz éve megrendezésre kerülő Holdfény Estek koncertsorozat, melynek gyönyörű díszletet ad a Pesti Vármegyeháza történelmi Díszudvara. Szeretettel várunk mindenkit a Holdfény Estek igazán felemelő koncertjein.”

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Címkék