“Legyen a zene mindenkié!”

Hallgatna Vivaldit a Margitszigeten? Vagy Puccinit hárfán és hegedűn a Gerbeaud-nál? Esetleg megnézné, hogy mi sül ki abból, ha jazz improvizációkra a Képzőművészeti Egyetem hallgatói festenek a Nemzeti Galériánál? Nos, most ezt mind ingyenesen megteheti a Zenélő Budapesten.

Hasonló tartalmaink:

Idén már négy éves a Zenélő Budapest programsorozat, ami egész nyáron ingyenes nagy és “mini” koncertekkel várja a klasszikus és a népzenét szerető közönséget Budapest legszebb pontjain, tizenegy helyszínen: a Vajdahunyad vártól,  a Halászbástyán és a Szent István Bazilikán át a Műcsarnokig. A Várkert Bazár Öntőház udvarán vasárnap délelőttönként többek közt a Muzsikás Együttes, az Amadinda Ütőegyüttes, a Malek Andrea-Birta Miklós duó fog fellépni, sőt, ugyanitt augusztus 5-én Balog József és Szakcsi Lakatos Béla Gershwin zenéiből ad koncertet. A szervezők arra is gondoltak, hogy ne tűző napsütésben kelljen végigülnie a nézőknek ezeket a produkciókat: napvitorlákkal leárnyékolt nézőtér várja az ide érkezőket.

A népszerű koncerthelyszínek mellett (Vajdahunyadvár, Műcsarnok, Szent István Bazilika, Margitszigeti Zenélő Kút, a Gerbeaud terasza, Központi Vásárcsarnok, Várkert Bazár) idén két új helyszín ad még teret a zenének: a Halászbástyánál Káldi Kiss András operaénekes lép fel fafúvós művészekkel, a Nemzeti Galéria előtt pedig képzőművészet is csatlakozik a zenéhez, itt jazz gitárimprovizációkra performanszként születnek meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak festményei.

További információ és a részletes program megtalálható a rendezvény honlapján.

(képek: zenelobudapest.hu)

Címkék