Utazások a határon túlra
Utazások a határon túlra

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár július 15-től újabb ötletadó könyvválogatással várja az olvasókat. Ez alkalommal a külföldön nyaralóknak válogattak össze köteteket a könyvtárosok.

Hasonló tartalmaink:

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár nyári tematikus könyvválogatásában most a külföldre utazók válogathatnak kedvükre. A külön állványon elhelyezett kötetek között útikönyvek, albumok és útleírások is találhatók, amelyek a kirándulásokhoz való felkészülést is segítik.

Szabó Andrea könyvtáros a könyvek közül kiemelte a Szent Jakab zarándokúttal foglalkozó könyveket, amelyek igen népszerűek mostanság az olvasók körében. Az El Camino de Santiago című Varga Lóránt szavaival és Polner Tamás fotóival gazdagon illusztrált kötet szemléletesen mutatja be a két szerző által megtett zarándokutat – tette hozzá Szabó Andrea.

A tematikus kiemelések között szerepel Papp János A vándor-színész mesél című sorozata is megtalálható, ami igen széles körben ad ötletet az utazásokhoz, hiszen a szerző az El Camino-n túl Írországban, Skóciában, Lappföldön, Kaliforniában, Peruban és a Himalájában is járt és külön kötetekben olvashatók útleírásai.

Az útikönyvek és albumok közül egészen augusztus 1-ig válogathatnak az olvasók.

Címkék