Háromsávos lesz az M1-es és az M7-es autópálya

Több kulcsberuházásról is döntött a kormány, köztük a HÉV fejlesztéséről és a földalatti felújításáról, valamint arról, hogy kétszer három sávosra bővítik az M1 és M7-es autópályát.

Hasonló tartalmaink:

Az elkövetkező két évben, előre elkülönített 597 millió forintos alapból kell elkészíteni az engedélyezési terveket a projektekre – írja a Magyar Közlöny, amelynek részleteit a Világgazdaság összegezte.

Az összesen hét kiemelt beruházás a következő:

  • Az M1-es autópálya Budapest és Győr közti szakaszát kétszer háromsávosra bővítik és ugyanezt teszik az M7-es Budapest és Balatonvilágos közti szakaszával.
  • Kiemelt projekt lesz egy háromvágányú kapcsolat a kelenföldi és a ferencvárosi pályaudvar között. Ebbe esik bele a Danubius és Népliget-Fradiváros elővárosi vasútmegállók kialakítása, valamint a Déli vasúti összekötő híd átépítése. Továbbá végrehajtják a Kelebia vasútvonal fővárosi nyomvonalának korrekcióját.
  • Szintén kiemelt projekt a Galvani híd kiépítése, a ráckevei, a gödöllői, a csepeli HÉV fejlesztés és integrálása a fővárosi közlekedésbe, valamint a kisföldalatti felújítása és új szerelvények beszerzése.
Címkék