Majdnem a felénél jár az országos szúnyoggyérítési program

A központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési program első öt hete lezárult, a tervek szerint július 18. és 24. között 48 ezer hektáron zajlik gyérítés légi kémiai eljárással, 31 ezer hektárt pedig földi kémiai eljárással kezelnek.

Hasonló tartalmaink:

A vérszívók számának csökkentését célzó gyérítés a program hatodik hetében várhatóan a Balatonnál és a Dráva mentén, Komárom, Mohács és Szekszárd térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, illetve Budapesten, Baján, Debrecenben, Kaposvárott és Sárváron zajlik majd.

Az országos szúnyoggyérítési program ötödik hetében a július 13-án érkezett esős, szeles időjárás miatt csak az első napokra tervezett munkálatokat lehetett végrehajtani. A keleti országrészben tovább volt a szúnyoggyérítéshez megfelelő időjárás, így teljes régiót érintő sikeres kezelés a Tisza-tó térségében zajlott. A munkák nagyobb részét Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyében is el tudták végezni a múlt héten. A Balaton térségében és a középső országrészben tervezett gyérítés jelentős részét azonban erre a hétre kellett halasztani.

A lezúdult nagy mennyiségű csapadék és a Duna vízállásának emelkedése miatt mindenütt lárvatenyészőhelyek alakultak ki, amelynek következtében július végére, augusztus elejére újabb szúnyoginvázió várható az ország több területén.

Hallgassa meg Hajdú Mártonnal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjével készült riportunkat!

Címkék