Tarolt a vihar Pest megyében is

Négy megye – köztük Pest – több településén szünetel az áramszolgáltatás az éjszakai viharok miatt – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel az MTI-t. A tűzoltókat főként kidőlt fák, letört ágak miatt riasztották.

Hasonló tartalmaink:

Kora reggel Bács-Kiskun megyében több mint 13 600, Békésben csaknem 12 500, Csongrádban 3400, Pest megyében pedig mintegy 9500 fogyasztónál nem volt áram – írták. A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán – tették hozzá.

Éjjel még azt közölte az OKF, hogy Pest és Bács-Kiskun megye több településén nincs áram; az üzemzavar akkor csaknem 70 ezer embert érintett.

Szerda kora reggelig mintegy háromszáz esetben riasztották viharkárhoz a tűzoltókat, és még érkeznek újabb bejelentések – olvasható az OKF újabb közleményében. Éjjel elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében volt szükség a munkájukra a mostoha időjárás miatt. Főként kidőlt fák, letört ágak miatt hívták őket. Békéscsabán és Kecskeméten például parkoló autóra, Ócsán családi házra, Mórahalmon, Csanyteleken és Derekegyházon pedig utakra borultak fák.

– Pest megyében elsősorban a megye déli részét érintette a vihar. Több mint száz bejelentés érkezett a műveletirányításra, főleg kidőlt fákról, leszakadt ágakról. Személyi sérülés nem történt, azonban kilencezer fogyasztónál szünetelt, illetve nagyon sok helyen most is szünetel az áramszolgáltatás. A hiba elhárításán dolgoznak a szolgáltató szakemberei – mondta érdeklődésünkre Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

(MTI, ÉrdMost, fotó: BM OKF, archív)

Címkék