Tanévnyitóra elkészül a Gárdonyi

A tetőt múlt hétre pótolták, ezekben a napokban pedig kifestik a beázott termeket, így a tanévnyitóra már helyreállított épület várja a Gárdonyi iskola diákjait. Mint azt korábban megírtuk, az augusztus 14-ei vihar hatalmas károkat okozott az intézményben. Ezeket alig több, mint két hét alatt orvosolják; a munkálatokat az Érdi Tankerületi Központ fizeti.

Hasonló tartalmaink:

Augusztus 14-én az orkánerejű szél leszakította az iskolaépület lapostetejének mintegy harmadát; az elemek az utcára, illetve a villanyvezetékre estek. Beázott több tanterem, illetve folyosó is – volt, ahol tíz centi magasan állt a víz. (A részletekről korábbi cikkünkben olvashatnak.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az eltelt napokban új tetőt kapott az épületrész: mint Pintérné Bernyó Piroska igazgatónő elmondta, az Érdi Tankerületi Központ által megbízott vállalkozó minden emberét ide csoportosította, így 23-án elkészültek a munkával.

Az épület rendbehozatalához felajánlotta segítségét az iskola szülői közössége és az Ifjúsági Önkormányzat is, erre azonban nem volt szükség. Sárközi Márta tankerületi igazgató megköszönte a fiatalok példaértékű gesztusát, és kérte, ne térjenek el eredeti terveiktől, megmaradt pénzüket fordítsák Érd diákjainak javára. A szülőknek sem kell festékesvödröt ragadniuk, ugyanis a beázásos részek javítását, meszelését a tankerület végezteti el.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ezen a héten öt mesterember érkezett az iskolába, és nekiláttak a falak javításának, újrafestésének. Mint kérdésünkre elmondták, a héten befejezik a munkát – így a tanévnyitóra helyreállított tantermek várják a diákokat.

Hogy a keletkezett kár pontosan mekkora is, azt még nem tudni. Nemcsak a tetőt kellett újrarakni, illetve a termeket kifesteni, bútorcserére is szükség lesz. Sárközi Márta tankerületi igazgató tudósítónknak elmondta: az iskolának van biztosítása, a károk felmérése megtörtént, de még nincs róla tudomásuk, mekkorára becsülték pontosan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Ha a tetőtől a bútorokig mindent figyelembe veszünk, durván tizenötmilliós lehet a kár. Az Érdi Tankerületi Központ saját forrásból minden munkát elvégeztet, hiszen a tanévkezdést nem befolyásolhatja, hogy a biztosító válasza még nem érkezett meg – hangsúlyozta.

 

Címkék