Doors, Queen, Metallica, System of a Down az ÉNFeszten!

Igaz az Érdi Napok évről-évre egyre nagyobb és színvonalas, ott még nem tartunk, hogy James Hetfield (a Metallica énekes – a szerk.) köszönjön be a főtéren. Ám ennek ellenére nem kell lemondanunk a  Nothing Else Matters-ről, vagy a Light my fire című slágerekről, hiszen az ÉNFeszten a kiváló helyi zenekarok mellett, örült jó tribute zenekarok is szórakoztatják a közönséget. Őket mutatjuk be!

Hasonló tartalmaink:

Rebelfools

Fesztivál Színpad 11:30

A négy tagból álló zenekar – melynek két tagja érdi – jelenlegi formációjában 2016-ban alakult. Saját számaik mellet feldolgozásokat is játszanak, többek között Metallica, System of down, Motörhead, Alice in Chains, Stone Sour, azaz a műfaj világhírű előadóinak slágereit. A zenekar basszusgitárosa: Babucs Miklós (akit Érden mindenki csak tetoválós Mikiként ismer) azt mondja, nagyon várják az érdi bulit, hiszen tavaly léptek fel először az ÉNFeszten, ami óriási löketet adott nekik, a fellépésből egy promó videó is készült. Az Érdi Napokra új dobossal Szaiff Rolanddal készülnek, aki a CsakazértiS zenekarral végig turnézta az országot. Miki szerint az új dobos igazolással erősödött a zenekar, s azt reméli, hogy a közönség is meghallja majd. A fellépésről megtudtuk, hogy játszanak majd a srácok saját dalokat is, valamint igazi zenei csemegéket is, hisz az ismert zenekarok kevésbé ismert dalait dolgozták fel, amire tapasztalataik szerint mindig jól reagál a hallgatóság.

Rocksystem

Fesztivál Színpad 13:00

Eredetileg tiszavirág életűre, csupán egy alkalomra állt össze a Rocksystem Schreiber Laci, a basszusgitáros születésnapi bulijára. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a csapat hamar ráérzett a közös zenélés örömére és ízére. Az első koncert után jött a második aztán a harmadik, majd nem volt megállás. 2012 év elején megalakult a Rocksystem zenekar és néhány tagcserével végleges, jelenlegi formáját 2014 januárjában érte el. A kezdetekben csak feldolgozást játszó bandában egyre erősebb igény merült fel a saját dalok írására és előadására. Mivel a baráti társaság zenei ízlésvilága a rockban gyökerezik, így egyértelmű, hogy e műfaj mentén próbálnak meg maradandót alkotni – mondta el kérdésünkre Schreiber László. Szövegeikben az élet apró örömeiről, a valódi mindennapokról, a mai embereket körülvevő, őket foglalkoztató világról énekelnek. – A mi példánk is bizonyítja, hogy a különböző korosztályok képviselői megtalálják a közös nyelvet a rockzene széles palettáján. Mert kell egy csapat. Laci szerint fontos, hogy ők valamennyien barátok, ezért hisznek abban, hogy a közös céljaik megvalósulhatnak.

A Rocksystem zenészével Schreiber Lászlóval, valamint a Rebelfools basszusgitárosával Babucs Miklóssal beszélgetünk. Hallgassa meg!

Doors Emlékzenekar

Múzeumkert 17:00

A Doors Emlékzenekar 1992-ben alakult László Boldizsár (Cotton Club Singers) és Szöllős Gergő szervezésében. Az elmúlt 26 év alatt minden nagyobb fesztiválon többször felléptek: Sziget, félSziget, Tokaj – Hegyalja, Volt, EFOTT, Szegedi Ifjúsági Napok, Harley – Davidson Fesztivál, szolnoki, vásárosnaményi és a budapesti Blues fesztiválok. Petőfi Csarnokban, Wigwam Rock Klubban, Ráday Klubban, Gödör Klubban, Zöld Pardonban, Szlovákiában, Németországban, és Erdélyben is játszott a zenekar. Havonta játszanak rendszeresen Budapesten és vidéken, valamint a nagyobb fesztiválokon. Minden évben december 8-a körül (Morrison születése), megrendezik saját szervezésű a Doors fesztiváljukat, de több tribute fesztivált is szerveztek már, fellépési lehetőséget biztosítva ezzel más tribute zenekaroknak, és zenész barátainknak. A zenekartagok képzett, tapasztalt zenészek: több ismert/kevésbé ismert zenekarban játszanak.

QUEEN Tribute Band

Múzeumkert 20:15

Új magyar tribute zenekar alakult tavaly, méghozzá nem kisebb céllal, mint hogy a legendás Queen dalaival lépjenek színpadra. A zenekar tagjai sokban különböznek egymástól, de a Queen iránti hosszú évek óta tartó rajongásuk összeköti őket. Az énekesi poszt az ex-megasztáros Giorgioé, a szólógitárnál Jurisits Miklóst, a basszusgitárnál Kajtár Tamást, a doboknál Kovács Gergelyt, a billentyűknél pedig Balikó Tamást láthatja-hallhatja majd a közönség. – Régóta szeretnénk valami olyat játszani, amit mi imádunk, ami nekünk a legnagyobb öröm, ami kihívás. Sok ilyen zene van, de a Queen dalok felelnek meg ennek a legjobban – gondoljatok bele, ők nemcsak fantasztikus számokat írtak, hanem még élőben is elképesztően jól szóltak. Olyan dalokat válogattunk tőlük, amiket imádunk, amiktől kivirul az arcunk, ha játsszuk őket. Ráadásul kevés nagyobb falat van, mint ezeket élvezhetően, hitelesen kidolgozni, szóval csupa izgalom az egész. Ha a végén olyat rakunk ebből össze, amit a közönség is élvez, az csak hab a tortán – mondta a zenekarról Giorgio.

 

Címkék