Új állatfaj született a könyvtárban…

Méghozzá “zsirály” néven azon az író-olvasó találkozón, amelyen Bosnyák Viktóriával találkozhattak olvasói, zömében az Érdligeti Általános Iskola 4. osztályos tanulói, de volt, aki a Marianumból érkezett az édesanyjával. A kiskamaszoknak írt könyveiről ismertté vált írónő pedig fürdőzött a gyerekek szeretetében és kíváncsiságában, és igazi stand upot adott a könyvtárban.

Hasonló tartalmaink:

Az írónő igazi kulisszatitkokat osztott meg olvasóival. Megtudhattuk például, hogy egy kutyán múlt, hogy annak idején írásba kezdett, mert amikor az ikerlányai 10. születésnapjukra kutyát kértek, az apjuk viszont kategorikusan elutasította annak lehetőségét, hogy egy négylábú költözzön a házukba, Bosnyák Viktória azzal állt elő a lányainak, hogy ha kutyát nem is kaphatnak, mit szólnának egy olyan könyvhöz, amiben ők lennének a főszereplők. Így született meg első kiskamaszoknak szóló regénye, a Tündérboszorkány. Arról is lehullt a lepel, hogy nem mindig csak egy laptop/toll és papír kell az íráshoz, mert például a Sirály a király írásakor a 4000 oldalas Magyar Értelmező Szótárt lapozgatta végig az írónő, hogy belekerüljön könyvébe az összes ly-s magyar szó.

És persze az is kiderült, hogy Bosnyák Viktória nemcsak az írásaiban, de az életben is árasztja magából a poénokat. A délutánt végül egy nagy szinonima hadjárat zárta, amiben a gyerekek és felnőttek ádáz harc helyett inkább nyelvi vetélkedőt vívtak egymással Puritánia elnöke és Extravagancia királynője oldalán.

Címkék