Elkészült az új játszótér a Gárdonyiban

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium alapítványa a legutóbbi bálon több mint egy millió forintot gyűjtött össze, melyből most a szülők, a gimnazisták és a pedagógusok összefogásával kültéri játékokat telepítettek az iskolaudvarra. Az új eszközök főként az alsós gyerekek kikapcsolódását szolgálják majd.

Hasonló tartalmaink:

A játékok kiválasztása során az alapítvány és az iskola vezetői arra törekedtek, hogy minél változatosabb eszközöket vásároljanak, melyeket minél több kisgyermek használhatja majd, legyen szó elsős vagy negyedikes, ötödikes gyerekről. Régi álma teljesült most az iskolavezetésnek azzal, hogy október 6-án, délelőtt, társadalmi munka keretében telepítették az új kültéri eszközöket.

- A kicsik már tudnak a játékokról, hiszen már az idei tanévnyitón bejelentettem, hogy megvásároltuk ezeket a kültéri eszközöket és szeptember-október környékén fel is állítjuk őket. Most egy hetet várunk, ez alatt műszakilag átveszik a teret, és én úgy gondolom, hogy egy hét múlva az egész alsó tagozattal fogjuk ünnepélyes keretek között átadni – mondta el Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető, aki azt is kiemelte, hogy a gyerekek, a szülők és a pedagógusok egyaránt hatalmas munkát végeztek az iskolaudvaron.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A játékokat a Szülők-Nevelők Bálján gyűjtötte össze az iskola alapítványa, amely korábban már egy fitnessparkra is összeszedte a pénzt, melyet az iskola sportudvarán ki is alakítottak. Az új játékpark telepítésével most a kisebbeknek is sikerült egy olyan teret létrehozni, ahol a lehetőség nyílik szabadidős tevékenységre a friss levegőn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

- A bál bevétele 1,1 millió forint volt, melyhez az alapítvány is hozzátett, így összesen hat kültéri játék megvásárlására és telepítésére nyílt lehetőség. A közeljövőben pedig még ezt a játszóteret is szeretnénk majd fejleszteni – mondta el Ivánszkiné Fintor Ágnes, a Szülői Munkaközösség elnöke.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A társadalmi munkán a szülők, a gimnazisták és a pedagógusok többek között hintát, mókuskereket, mobil hidat és rugós libikókát is telepítettek.

Címkék