Pazar győzelmet aratott az ÉRD

Az első perceket leszámítva más sebességi fokozatban játszott az ÉRD, mint a Mosonmagyaróvár, így ellenfelét könnyedén, 40–26-ra győzte le Szabó Edina együttese.

Hasonló tartalmaink:

Egészen kiválóan kezdte az MKC elleni mérkőzést az ÉRD, hiszen a gyors támadásoknak köszönhetően az első öt percben háromszor is betalált. A vendégek ekkor még tartották a lépést, sőt egy hazai hiba után 4–3-ra vezettek is, de ezután jött a Janurik-parádé. Az ÉRD csapatkapitánya az első negyed órában tízszer védte a vendég kísérleteket, amely támadásban is lökést adott Szabó Edina lányainak, akik egy 10–0-s (!) szériát hoztak és a 17. percre érdemben eldöntötték a mérkőzést (13–4). Sőt, a szünet előtt nem sokkal Schatzl Natalie révén már 14 volt közte (23–9).

A második félidő nehezebben indult be, a kapuban Janurik Kingát váltü Julie Foggea hétméterest és két életerős lövést is hárított, ennek ellenére az első tíz percben hat gólt kapott, de ez sem veszélyeztette a hazai sikert, mert támadásban az ÉRD ezúttal megállíthatatlannak bizonyult, így a játékrész derekán is tartotta masszív tizenhárom gól körüli különbséget a Katarina Krpezs-Slezák által vezetett ÉRD.

A hajrá sok izgalmat nem hozott, a Mosonmagyaróvárnak voltak jó periódusai, de nem tudott érdemben közelebb kerülni ellenfeléhez, az ÉRD pedig megérdemelten győzött.

– Egész héten egy nagyon kemény mérkőzésre számítottunk, melynek alapja a védekezés volt. Ha ez jó lesz, akkor le tudjuk rohanni az ellenfelet, ami nagyon fontos. Boldog vagyok, hogy újra játszhattam a lányokkal, ez hatalmas extázist adott nekem, ezért is volt ennyire jó a mérkőzés – mondta Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya.

– A mérkőzés elején sok lerohanásgólt kaptunk, ezáltal a védekezésünk sem működött. A gyors gólokkal meglépett az ÉRD és ezt már nem tudtuk visszahozni. A második félidőben próbáltunk kozmetikázni, egy picit sikerült is, de a visszarendeződésünkön és a védekezés keménységén javítanunk kell – fogalmazott Tilinger Tamara, az MKC legeredményesebb játékosa.

Az ÉRD legközelebb október 17-én lép pályára, amikor Békéscsabára látogat a bajnokság hatodik fordulójában.

KÉZILABDA, NB I, NŐK, 5. FORDULÓ

ÉRD–EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁR 40–26 (23–10)

Érd, 1000néző. V: Marton Zs., Szabó E.

ÉRD:JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 11 (3), Kiss N. 1, TÓTH G. 6, Kisfaludy 2, Jerábková 2, Gávai 3

Csere:Foggea, Doszpoth (kapusok), LAVKO 9, SCHATZL NATALIE 5, Simon A. Reizinger, Kóka 1 (1)

Edző:Szabó Edina

MKC:Gubiková – Kovacsicz 1, Maric 1, TILINGER 8 (1), Vukcsevics, KOPECZ 5, Hajtai 2

Csere:Scholtz (kapus), Gyimesi, Bízik B., Horváth B. 4, Bízik R. 3 (1), Domokos, Farkas V. 1, Fanton, Szalai Zs. 1

Edző:Bognár Róbert

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–4. 17. p.:13–4. 22. p.:17–7. 27. p.:21–8. 36. p.:27–13. 42. p.:29–17. 50. p.:33–22.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek:5/4, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Nagyon készültek a lányok a hazai mérkőzésre, hogy megmutassák, hogy ők egy egységes csapat. Azt gondolom, hogy ez egy erős fiatal együttes, ezért gratulálok nekik a győzelemhez, illetve a mutatott játékhoz!

Bognár Róbert: – Az első félidő katasztrofális volt, a másodiknak a bizonyos szakaszai normálisabbak voltak. Sajnos jelenleg ennyi van a két csapat között. Nagyobb ellenállásra szerettük volna kényszeríteni az Érdet, de ez a realitás.

fotók: Boros Sándor

Címkék