Kidőlt fák, elöntött pincék, emberi hanyagság

Nemcsak  Tusculanumban, hanem más városrészeken is okozott károkat a tegnap esti viharos szél és a felhőszakadás: a tűzoltókat többször is riasztották kidőlt fákhoz, elöntött épületekhez – értesültünk Darázs Ágnestől, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettesétől.  Bács István alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta: sok helyen a lakók felelőtlensége miatt következett be a baj. FRISSÍTVE

Hasonló tartalmaink:

FRISSÍTÉS:

Dr. Bács István alpolgármester szerda délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: a vízelvezető árkok kiöntésének egyik oka, hogy a lakók nem tisztítják megfelelőképp az átereszeket, árkokat, így ezek eldugulnak.
– Sokan az árkokba szórják a zöldhulladékot, mások pedig nem vágják a füvet, gyomot az árokban, így a víznek nincs megfelelő útja. Kérjük a lakosságot, tartsa karban a vízelvezetőt – hangsúlyozta.

Előfordul az is, hogy az ingatlant elöntő csapadékvízhez szennyvíz keveredik. Ennek oka, hogy egyesek az ereszcsatornát a szennyvízelvezető rendszerbe kötik, a csatornarendszer pedig nagy esőzéseknél telítődik, és a város mélyebben fekvő részein bugyog ki a szennyvíz a közterületre – és előfordulhat, hogy házakat is elönt a szennyvízzel keveredett esővíz.
– A városvezetés felkérte az ÉTCS munkatársait, hogy még szigorúbban, még rendszeresebben végezzék ellenőrzéseiket – zárta szavait az alpolgármester.

****

A kedd délután hazánk felett áthaladó zivatarlánc következtében Pest megyében 81 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra a viharkárokkal kapcsolatban – tájékoztatott szerda reggel a katasztrófavédelem. Ebből a legnagyobb számban fakidőlésekhez vonultak, négy esetben villanyvezetékre dőlt fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. Érden, a Római úton letört faág okozott forgalmi akadályt, és a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék hét pincét, garázst is elöntött a városban – itt szivattyúzási munkálatokat végeztek a hivatásos tűzoltók.

Délután hat órakor érkezett a jelzés a megyei műveletirányításhoz, hogy Érden a Gárdonyi Géza utcában egy általános iskola bádogtetejét a a viharos szél megbontotta. Az érdi és törökbálinti hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, illetve a fővárosból érkezett daru szer a műszaki mentés felszámolásához. A helyszínre érkeztek továbbá az ELMŰ-től szakemberek, mert az eset során villanyvezeték is sérült. A daruszer segítségével a sérült tető részt leemelték, az eset során személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a szóvivő-helyettes.

Friss információk a Gárdonyi iskoláról itt olvashatók!

Hallgassa meg az ÉrdFM 101,3 interjúját Darázs Ágnes szóvivő-helyettessel:

(Fotó: Antunovits Antal képviselő facebook-oldala, a képen az Ófalauban kidőlt fa látható)

 

 

Címkék