Remekül menetelnek

Hibátlan mérleggel jutott tovább a B-csoportból a magyar női U18-as kézilabda válogatott a Kielcében zajló világbajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD új igazolása, Schatzl Natalie még nem tudott bemutatkozni Szabó Edina együttesében, hiszen a felkészülés kezdete után nem sokkal az U18-as válogatott tagjaként hangolódott a lengyelországi korosztályos világbajnokságra.

A magyar csapat Svédország ellen kezdte a vb-t, amelyet 29–24-re győzött le, Schatzl Natalie 41 percnyi játékidő alatt három gólt jegyzett. A csoportkör második találkozóján Chilét ütötték ki Bohus Bea lányai, miután 42–13-ra győztek. Az érdi fiatal balszélső egy félidő alatt öt gólig jutott.

Ezt követően a harmadik fordulóban Horvátországot 27–21-re verték a mieink, amelyet húsz másodperc híján végigjátszott Schatzl és a maga hét góljával a magyarok legeredményesebb játékosa volt.

A negyedik találkozón viszont „pihent” az érdi szélső, aki húsz perc alatt kétszer volt eredményes a 36–24-es magyar sikerrel végződő találkozón, míg a csoport utolsó fordulójában a dánok elleni rangadón közel negyven percet játszott, de ezúttal gólt nem szerzett a 28–25-ös győzelem során.

A magyar csapat csoportját százszázalékos mérleggel nyerte meg, s a legjobb tizenhat között Ausztria nemzeti együttesével méri össze erejét augusztus 15-én, 14 órától. Amennyiben továbbjut Bohus Bea, szövetségi edző csapata, akkor az elődöntőbe jutásért a spanyol–norvég mérkőzés győztesével találkozik.

U18-as női kézilabda világbajnokság, Kielce, Lengyelország
B-csoport

1. forduló: Magyarország–Svédország 29–24 (15–12)
Schatzl Natalie három gólt szerzett

2. forduló: Chile–Magyarország 13–42 (6–20)
Schatzl Natalie öt gólt szerzett

3. forduló: Magyarország–Horvátország 27–21 (13–9)
Schatzl Natalie hét gólt szerzett

4. forduló: Egyiptom–Magyarország 24–36 (8–21)
Schatzl Natalie két gólt szerzett

5. forduló: Magyarország–Dánia 28–25 (14–14)
Schatzl Natalie nem szerzett gólt

fotó: Lukasz Sobala / Press Focus

 

Címkék