Már a négy között!

Elődöntős a magyar U18-as női kézilabda válogatott a Kielcében zajló korosztályos világbajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Mint beszámoltunk róla, a magyar csapat – melyben az ÉRD új balszélsője, Schatzl Natalie szerepel – a csoportkört hibátlan teljesítménnyel, öt győzelemmel abszolválta, a nyolcaddöntőben előbb Ausztriával találkoztak Bohus Bea szövetségi edző lányai.

Ezen a mérkőzésen a mieink már a szünetben ötgólos előnyben voltak (16–11), majd a fordulás után sem álltak le, s kiütéses, 36–22-es győzelmet arattak Schatzl Natalie majdnem 29 perc játék alatt háromszor volt eredményes.

Az elődöntőért rendezett találkozón pedig a norvégokat 20–18-ra verő Spanyolországgal játszottak Schatzlék. A mieink nem kis meglepetésre a spanyolokat is viszonylag simán verték. Ugyan még a szünetig jól tartották magukat a spanyolok, de a fordulás után a magyarok bírták jobban, s végül tizenhárom góllal, 33–20-ra múlták felül az ibériaiakat. Ezen a mérkőzésen Schatzl 43 perc alatt öt gólt jegyzett.

Az elődöntőben a magyar csapat augusztus 18-án, szombaton 17.30-tól Dél-Koreával találkozik. Ha győz, akkor a Svédország–Oroszország mérkőzés győztesével csap össze a fináléban, ha veszít, akkor a másik párharc vesztesével találkozik a bronzéremért.

U18-as női kézilabda világbajnokság, Kielce, Lengyelország
Nyolcaddöntő
Magyarország–Ausztria 36–22 (16–11)
Schatzl Natalie három gólt szerzett

Negyeddöntő
Magyarország–Spanyolország 33–20 (14–11)
Schatzl Natalie öt gólt szerzett

fotó: IHF

Címkék