Ismét Csepelen!

A THSE-Szabadkikötő után az NB III Nyugati csoportjának harmadik körében ismét Csepelen, de ezúttal a Csepel FC otthonában vendégeskedik az Érdi VSE.

Hasonló tartalmaink:

Rengeteg változáson ment keresztül a nyáron az Érdi VSE aktuális ellenfele, a Csepel FC, amely az új idényben még keresi önmagát. Egyrészt Gabala Krisztián helyére Tamási Zoltán vette át az együttes irányítását, másrészt a játékosállományban is jelentős változások voltak a Béke térieknél, hiszen a keret szinte teljes egészében kicserélődött a tavalyihoz képest, amelyet mutat, hogy tizennégy (!) új játékossal vágott neki a szezonnal a Csepel FC.

Ennek okán egyelőre még egy formálódó csapatról van szó, amely érthetően még nem tudott megfelelően összeállni az elmúlt két mérkőzésen, s emiatt jelenleg csak a helyi rivális THSE-Szabadkikötőt előzi meg a tabellán, miután előbb otthon az újonc Komáromtól kapott ki 2–1-re, majd idegenben kiütéses, 5–0-s vereséget szenvedett a MOL Vidi FC II-től.

A XXI. kerületiektől távozott az a Korozmán Norbert is, aki egyrészt tavaly házi gólkirálya volt az együttesnek, másrészt éppen Érdről igazolt a kék-pirosakhoz.

Az Érdi VSE az eredményeket tekintve nem panaszkodhat az idei szezonra, hiszen a Vidi II-t otthon, a THSE-t idegenben győzte le 2–1-re, s ugyan a játékon van mit csiszolni, a kiküzdött győzelmek is nagy lökést adhatnak a csapatnak.

Azonban az érdiek nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis hétfőn az M0-s diósdi felhajtójánál súlyos autóbalesetet szenvedett az együttes asszisztens-edzője, Csintalan Csaba, aki teherautójával egy kamionnal ütközött. Csinyát több napon keresztül altatták, hiszen rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, több bordája, csipője és mindkét lábszára is eltört, felépülése pedig több mint fél évet vesz igénybe, így a csapat az ő felépülésében bízva lép pályára!

„Múlt héten egy olyan csapattal játszottunk, amely hatgólos vereséget szenvedett, most pedig egy olyannal, amely öttel kapott ki. Hasonló a véleményem most, mint múlt héten, azzal a különbséggel, hogy jobb képességű csapatnak tartom a Csepelt, mint a Szabadkikötőt. Tehát, ha a Szabadkikötőből indulunk ki, akkor olyan mérkőzésre számítok, amelyen sok múlhat a párharcokon. Ha játékban felül tudjuk múlni a Csepelt, akkor el tudjuk hozni a három pontot” – fogalmazott Limperger Zsolt, aki a csepeliek nyári változása kapcsán is szót ejtett. „Ki lehet jelenteni, hogy egységesebbek vagyunk, mint a Csepel, de ez nem azt jelenti, hogy automatikusan nyerni fogunk. Csapatjátékban és az egyéni képességekben erősebben vagyunk, mint a Csepel, de ezzel még nem tudunk meccset nyerni. De hétvégén Csinya mielőbbi felépülésében bízva érte is játszunk!”

Annyi bizonyos, hogy a csepeli és érdi szurkolótábor közötti remek kapcsolat remek hangulatot teremt a Béke téri Stadionban (1212 Budapest, Béke tér 1.) az augusztus 18-án, 17 órakor kezdődő mérkőzésen, melyet az erdivse.hu-n élőben közvetítünk. A mérkőzést Maml Zoltán vezeti, segítői Iványi István és Nagy Márk lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 3. forduló
08.18., 17.00: Csepel FC–Érdi VSE

fotó: Balogh István

Címkék