Elindult Rióba Sárosi Laura

Az Érdi VSE-ben nevelkedő tollasabdázó, Sárosi Laura hét atlétával, a párbajtőrcsapattal, valamint három cselgáncsozóval és a hazai sport vezetőivel, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, Borkai Zsolttal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárával, Szabó Tündével, illetve a honvédelmi miniszterrel, Simicskó Istvánnal egy gépen indult útnak a Rio de Janeiró-i olimpiára.

Hasonló tartalmaink:

A kalandos körülmények között kvótát szerző Tárnokon felnövő, ám tollaslabda-pályafutását a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola után az Érdi VSE-ben megkezdő Sárosi Laura egyedüliként képviseli a magyar tollaslabdázókat az ötkarikás játékokon (az 1996-os atlantai olimpia óta nem volt magyar érdekeltség a sportágban, akkor Ódor Andrea képviselte Magyarországot). Az augusztus 4-én utazók közvetlen járattal indultak a brazíliai nagyvárosba, ahol magyar idő szerint augusztus 5-én, pénteken hajnali egy órakor landolnak.

Sárosi Laura csak augusztus 11-én kezdi meg szereplését a női tollaslabdázók egyéni versenyében, ahol tizenhárom háromfős csoportban küzd meg 39 sportoló. A legfrissebb világranglistán 65. helyen álló magyar versenyző az M-jelű hármasba került a listán tízedik indiai Pusarla Venkata Sindhu, valamint huszadik helyen álló kanadai Michelle Li mellé.

A csoportokból az A, az E és a P-jelű triók győztese automatikusan a legjobb nyolc közé jut, míg a további tíz hármasból a csoportgyőztesek küzdenek meg egymással, akik közül öten jutnak a nyolc közé.

Sárosi Laurával az m4sport.hu készített miniportrét.

Az augusztus 4-én útnak indult sportolók:

Sárosi Laura tollaslabdázó; Helebrandt Máté, Józsa Gábor, Kovács Barbara, Krizsán Xénia, Márton Anita, Récsei Rita, Zsivoczky-Farkas Györgyi atléták, a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter párbajtőrcsapat; Bor Barna, Cirjenics Miklós és Csoknyai László cselgáncsozók.

Címkék