Éremhalmozás Rióban!

A csütörtöki éremmentes nap után éremesővel okoztak örömet olimpikonjaink a riói ötkarikás játékokon. Két-két ezüst- és bronzéremmel gyarapították a magyar medáliák számát sportolóink pénteken.

Hasonló tartalmaink:

Úszás:

Hosszú Katinka negyedik érmét is megszerezte az idei olimpiai játékokon. Az eddigi három arany mellé ezúttal egy ezüstöt hozott össze 200 méter háton 2:06.05-ös időeredménnyel. A férfiak mezőnyében Cseh László is második helyen zárt, miután hármas holtversenyben ért célba 100 pillangón, 51.14-es idővel. A fiatal Kapás Boglárka is odaért a dobogóra: a 800 méter gyors döntőjében 8:16.37-es időt ért el és bronzérmes lett. Ebben a számban Risztov Éva 14. helyen zárt.

Női 50 m gyorson Molnár Flóra 25. lett, férfi 1500 gyorson Rasovszky Kristóf 35., Gyurta Gergely 19. helyen végzett. A férfi 4×100-as vegyes váltó (Balogh Gábor, Bohus Richárd, Pulai Bence, Gyurta Dániel) 9. lett.

 

Atlétika:

Olimpiai bronzérmes lett 19.87 méteres országos csúccsal Márton Anita súlylökésben, megszerezve hazánk újabb érmét Rióban. Hétpróbában Zsivoczky-Farkas Györgyi 13., Krizsán Xénia 23. helyen áll négy szám után. Férfi diszkoszvetésben Kővágó Zoltán döntőbe jutott, míg a 20 km-es gyaloglásban Helebrandt Máté 28. lett.

 

Vízilabda:

Magyarország három döntetlen után először örülhetett győzelemnek a férfiak küzdelmében. Benedek Tibor csapata 17-7-es fölényes győzelmet ünnepelhetett Japán legjobbjai ellen. Tőlünk Kis Gábor öt góllal volt a legeredményesebb a mérkőzésen. A hatcsapatos A csoportban Görögország és Brazília mögött harmadik helyen állunk négy forduló után.

 

Cselgáncs:

Bor Barnáért lehetett izgulni ezen a napon a +100 kg-os súlycsoportban, és a magyar versenyző meg is nyerte ipponnal első fordulóbeli párharcát a tunéziai Fajszel Dzsaballah ellen. A második körben viszont kikapott, így kiesett.

 

Ökölvívás:

Harcsa Zoltán képviselte hazánkat a 75 kg-os kategória nyolcaddöntőjében, a kubai Arlen López ellen, de sajnálatos módon vereséget szenvedett technikai kiütéssel (knock out).

 

Vitorlázás:

A szörfös Cholnoky Sára a 23., míg Gádorfalvi Áron a 25. helyen végzett a riói olimpia vitorlásversenyein. Laser Radialban Érdi Mária ismét a mezőny első felében vitorlázott, 11., majd 18. lett, ezzel 16. helyen található összesítésben, nyolc futam után. Vadnai Benjamin a 32. helyen áll, pénteken a 30. és a 39. helyen futott be.

 

Sportlövészet:

Egy magyar sem jutott fináléba a férfi kisöbű szabadpuska, fekvő kategória selejtezőjéből, miután Sidi Péter 10., Szabián Norbert pedig 42. helyen zárt.

Fotó: Czeglédi Zoltán/MTI

Címkék