Elődöntőben a női vízilabda-válogatott

image

Keszthelyi Rita gólöröme az ausztrálok legyőzése után, Illyés Tibor/MTI.

Bejutott a elődöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott, miután előbb 5–1-ről, majd 8–6-ról felállva ötméteresekkel győzte le Ausztráliát. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta kaja kettes páros 500 méteren A-döntőbe jutott, míg a 85 kilogrammos súlycsoportban résztvevő kötöttfogású birkózó, Lőrincz Viktor ötödik helyen végzett a Rio de Janeiróban rendezett ötkarikás játékokon.

Hasonló tartalmaink:

 

VÍZILABDA

A magyr női vízilabda-válogatott csoportjában az Egyesült Államok és Spanyolország mögött, míg Kína előtt a harmadik helyen végzett, így a negyeddöntőben a másik csoport másodikja, Ausztrália várt rá. A Bíró Attila irányította magyar együttes nem kezdett jól, hiszen a második negyed elején már 5–1-re lépett el a rivális, ám a harmadik játékrészben 6–6-ra egyenlített. Ez után az ausztrálok ismét megléptek kettővel, de a rendes játékidő 8–8-cal ért véget. A büntetőpárbajt 5–3-ra megnyerték a mieink, akik az elődöntőben azzal az Egyesült Államokkal találkoznak, amelytől a csoportkörben 11–6-ra kikaptak.

 

Női vízilabda, negyeddöntő

Ausztrália–Magyarország 8–8 (3–1, 2–2, 2–3, 1–2) – ötméteresekkel: 3–5

Gólszerzők: Southern 3, Webster, McGhie 2-2, Knox 1, ill. Keszthelyi, Bujka 2-2, Tóth I., Czigány, Takács O., Antal D. 1-1.

 

Brazília–Egyesült Államok 3–13 (0–5, 0–3, 0–5, 3–0)

Oroszország–Spanyolország 12–10 (2–3, 3–2, 5–3, 2–2)

Olaszország–Kína 12–7 (1–1, 3–1, 4–2, 4–3)

 

Az elődöntő:

augusztus 17., 17.20: Magyarország–Egyesült Államok

augusztus 18., 2.30: Oroszország–Olaszország

 

KAJAK-KENU

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros K–2 500 méteren egyből a döntőbe jutott, míg Douchev-Janics Natasa K–1 200 méteren, Kopasz Bálint K–1 1000 méteren, Vasbáynai Henrik pedig C–1 1000 méteren került a B-döntőbe.

Kozák Danuta egyébként az előfutamot megelőző éjszaka bélfertőzést kapott, de ennek ellenére vállalta az indulást.

 

BIRKÓZÁS

A férfi kötöttfogású birkózóknál a 85 kilogrammos súlycsoportban Lőrincz Viktor volt érdekelt, aki az első körben 3:0-ra győzte le az örmény Makszim Manukjant, majd technikai tussal búcsúztatta az indiai Khatri Ravindert, a negyeddöntőben szoros küzdelemben ugyan, de 2:1-re múlta felül az üzbég Rustam Assakalovot, ám a legjobb négy között avégső győztes orosz Davit Csakvetadze jobbnak bizonyult.

A bronzmeccsen a 21 éves német, Denis Kudla volt a magyar birkózó ellenfele, s ugyan 2:0-ról 3:2-re is fordított a Lőrincz Viktor, ám az utolsó intést fél perccel a meccs vége előtt ő kapta, s hiába lett 3:3 a végeredmény, a bronzérmet Kudla szerezte meg.

 

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS

A londoni olimpiai bajnok, Risztov Éva, valamint az olimpiára három hete kijutó Olasz Anna volt érdekelt a női nyílt vízi úszók 10 kilométeres számában. Risztov jól kezdett a Guanabara-öbölben rendezett versenyen, hiszen az első körben még vezette a mezőnyt, ám az utolsó kilométereken ő és Olasz Anna is elfáradt. Risztov 13., Olasz 14. helyen ért célba. A számot a holland Sharon Van Rouwendaal nyerte megelőzve a később kizárt francia Aurélie Mullert, a bronz helyett ezüstérmet szerző olasz Rachele Brunit és a brazil Poliana Okimotót.

image

Baji Balázséknak (jobbról a második) a szakadó esővel is meg kellet küzdeniük, Czeglédi Zsolt/MTI.

ATLÉTIKA

A júliusban az amszterdami szabadtéri Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző Baji Balázs szakadó esőben indult el 110 méteres gátfutásban, ahol az időjárási körülmények miatt 13.52 másodperces idejével elmaradt 13.28-as csúcsától, ám mivel második helyen ért célba, így elődöntőbe jutott.

Az augusztus 16-i játéknapon a nyílt vízi úszóknál 10 kilométeren Papp Márkért, a kajak-kenusoknál a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajak kettesért 500 méteren az A-döntőben, Vasbányai Henrikért kenu egyes 1000 méteren, Douchev-Janics Natasáért kajak egyes 200 méteren, Kopasz Bálintért kajak egyes 1000 méteren a B-döntőben szoríthatunk. Birkózóink közül Kiss Balázs a kötöttfogásúaknál 98 kilóban, Lőrincz Tamás 66 kilóban lép szőnyegre, míg a magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegróval találkozik. A súlyemelőknél +105 kilóban Nagy Péter fog versenyezni, Baji Balázs pedig elődöntőzik 110 méter gátfutásban.

Címkék