Csak az arany hiányzik – meglesz!

Noha az olimpia már véget ért, még koránt sincs vége a Rio de Janeiróban rendezett nyári ötkarikás játékoknak, hiszen szeptember 7-én kezdődik a paralimpia – két érdi kerekesszékes vívóval!

Hasonló tartalmaink:

Össze kell jönnie az aranynak! – nagyjából ez lehet a célja a két érdi kerekesszékes vívónknak, Krajnyák Zsuzsannának és Dani Gyöngyinek. Mindketten rutinos paralimpikonnak mondhatják magukat, Krajnyák már a 2000-es sydney-i nyári játékokon tőrben és párbajtőrben is ezüstérmes lett, Dani pedig Athénban tőrben lett második. Peking kevésbé jött össze nekik, hiszen Krajnyák egy negyedik és egy hatodik, Dani egy ötödik és egy hatodik hellyel zárt, de ami 2008-ban nem sikerült, az 2012-ben, Londonban annál inkább.

Négy évvel ezelőtt Dani tőr „B” sérültségi kategóriában ezüst-, Krajnyák „A” kategóriában bronzérmet szerzett, emellett párbajtőrben lett második helyezett, sőt a csapatnak mindketten tagjai voltak, így még egy-egy ezüstöt szedtek. Az elmúlt években sorra nyerték a rangos világkupa-versenyeket, így ezt az eredménysort látva nem lehet kérdéses, hogy éremért utaznak Rióba. És a programot látva sem kételkedhetünk, hogy meg lesz minden esélyük erre, hiszen a brazil nagyvárosban szeptember 13. és 16. között négy napon keresztül folyamatosan fognak versenyezni.

Az első nap a párbajtőrözők egyéni versenyében, a másodikon tőr egyéniben, a harmadikon párbajtőr-csapatban, a negyediken tőr-csapatban méretik meg magukat. Párbajtőrben Veres Amarilla, tőrben Hajmási Éva egészíti ki őket.

Annyi leszögezhető, hogy kettejüknek van hat lehetőségük az éremszerzésre, az viszont biztos, hogy csapatban is roppant erősek, így hoznak haza érmeket – méghozzá az Újpesti Torna Klubba és Érdre.

A magyar paralimpikonok egyébként vasárnap, a Nemzeti Színházban tették le az esküt, a 43 fős sportolói delegáció nagy része szeptember elsején indul el Rióba, a paralimpia helyszínére.

Rio 2016, kerekesszékes vívás, program:

09.13.: női párbajtőr egyéni: Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla

09.14. női tőr egyéni: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna

09.15. női párbajtőr csapat: Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla

09.16. női tőr csapat: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna

Címkék