Egy éven belül már a második 8000-esen jártak magyarok

Klein Dávid és Suhajda Szilárd a Johnnie Walker K2 expedíció tagjai voltak az Érd FM 101.3 vendégei. A föld második legmagasabb hegycsúcsáról, a K2-ről visszatért expedíciós hegymászók megosztották a hallgatókkal tapasztalatikat.

Hasonló tartalmaink:

A K2 Ázsia nagyobb hegyláncainak egyike, s gyakran veszik a Himalájával egybetartozónak, noha annak tulajdonképpen nem része. Sajnos a Wikipédián is helytelenül szerepel, mint a Himalája egyik hegysége. A Karakorum kiterjedt hegylánc, Pakisztán, az Indiához tartozó Kasmír, valamint a Kínához tartozó Tibet határán. Tengerszint feletti magassága 8611 m.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd ezúttal 7000 méterig jutottak, ahogy ezúttal mindenki más is a hegyen, hiszen egy hatalmas lavina elpusztította a harmadik tábort. Hatalmas szerencse, hogy senkit sem ragadott magával a súlyos hógörgeteg. Miért fordultak vissza elsőként a fiúk? Mi a haszna annak, ha nem egyedül vág neki a hegymászó? Milyen pszichés terhek nyomasztanak odafenn? Hogyan lehet tervezni az alig-oxigénben? Ez is és sok minden más kiderül a beszélgetésből. A riporter Nagy Emese.

 

 

Címkék