Négyéves az Érd FM 101,3

Négyéves az Érd FM 101,3, a térség kedvenc rádiója. A szülinapos médium helyi hírekkel, beszámolókkal, valamint a regionális közélet szereplőinek és történéseinek bemutatásával foglalkozik, miközben a mai kor igényeinek megfelelő zenét játszik.

Hasonló tartalmaink:

Február 23-án indulásának negyedik évfordulóját ünnepli az Érd Médiacentrum rádiója az Érd FM 101.3. A frekvencia 2002 óta szól a térségben, hisz először a Junior, később a Rádió 6 működött rajta.

A médium helyi hírekkel, beszámolókkal, valamint a regionális közélet szereplőinek és történéseinek bemutatásával foglalkozik, miközben a mai kor igényeinek megfelelő zenét játszik.

Az Érd FM 101.3 az Inspira Media Research hallgatottsági kutatása szerint a leghallgatottabb rádió Érden, megelőzve olyan országos adókat, mint a Petőfi, a Sláger vagy a Rádió1. A 2018 februárjában négyéves születésnapját ünneplő rádió helyi és országos hírekkel, tudósításokkal, a regionális és városi közélet eseményeinek bemutatásával, valamint a legfrissebb popzenei kínálattal várja a hallgatókat. Napi magazinjai elkalandoznak a film-, a jazz-, a gasztronómia világába, továbbá az érdi kulturális és sportélet, valamint a civilszféra is helyet kap háttérműsoraiban. A rádió kiemelt figyelmet fordít a magyar zenékre, ennek aránya meghaladja a 35 százalékot. Az Érd FM 101.3 rádió, mely természetesen online is hallgatható, több mint 30%-os vállalt közszolgálati tartalommal azt a célt tűzte ki, hogy a térség meghatározó rádiós hírszolgáltatójává váljon amellett, hogy a 25-40 év közötti korosztály elsődleges szórakoztató zenei adója legyen. 

Az alapvetően kereskedelmi jellegű rádióban egyébként a magyar zenék aránya igen magas, a rádió zenei adatbázisának mintegy felét teszi ki. Mindezt a hallgatók is érzékelhetik, hisz a napi hazai zenei arány is 38 százalék körül mozog. Az Érd FM 101.3 legfontosabb célja, hogy a közösség részévé váljon, ezért kitüntetett figyelmet fordítanak a helyi hírekre. A Nemzeti Média,- és Hírközlési Hatóság Médiatanács, Magyar Média Mecenatúra pályázatain nyert műsoraik – a Zónázó és a Köztünk Marad – is a városban történt napi és heti témákat dolgozza fel.

Az Érd FM 101,3 nagy hangsúlyt fektet a sporthírekre is. A napi közéleti hírek mellett kétóránként sporthíreket is mondanak, sőt minden hétvégén jelentkezik az Aréna című műsor is, amiben Pecsuvácz Péter műsorvezető a heti legfontosabb sporteseményeken túl, helyi és országos ismertségű sportolókkal beszélget.

A híreken kívül persze fontos szerepet kap a szórakoztatás, hiszen sztárportrék, gasztronómia és technikai műsorok színesítik az Érd FM 101,3 palettáját. Érdemes megemlíteni, hogy Magyarország egyik legjobb filmkritikusa, Kovács Gellért, vagyis a filmszerész( aki korábban a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című adásában lett ismert, mint Filmszerész) is hallható az Érd FM 101,3-on, hiszen minden csütörtökön 19 órakor kezdődik a mozis magazin.

Szerdánként 20 órakor kezdődik a Rockbarlang Gidófalvi Attilával. A méltán népszerű zenész lehengerlő stílusa sokakat rabul ejt. A könnyedebb zene kedvelői is találnak csemegéket, hiszen szerda este 19 órától a főszerepet a jazz kapja és Birta Miki dzsesszgitár-előadóművész, zeneszerző, hangszerelő. 

Tekerjen Ön is az Érd FM 101,3-ra, vagy hallgassa online. A műsorok Érdről szólnak, szeretettel!

 

Címkék