Polkát járt születésnapján a 105 éves érdi néni

Születésnapja alkalmából köszöntötték szombaton kora este a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban Érd legidősebb asszonyát, a 105 éves Wéber Ferencnét. A születésnap alkalmából összegyűltek a rokonok és a legközelebbi barátok, de tiszteletét tette az alkalmon Aradszki András országgyűlési képviselő, T.Mészáros András polgármester és Bács István alpolgármester is, akik a miniszterelnök üdvözlő oklevelén túl átadták a város ajándékait is.

Hasonló tartalmaink:

Teri néni Sóskúton született és 60 éves koráig élt a közeli településen, majd lányához költözött Érdre. Tizenegy gyermeke és tizenöt unokája született, s tucatnál is több  déd- és ükonoka van a családban,  valamennyien jelen voltak a mama köszöntésénél. Egy kisfiú - aki hevesen érdeklődött az ÉRD TV mikrofonja iránt - Teri néni ükunokája, éppen 100 év van közöttük.

S bár Teri néni már nem hall túl jól, nagyszerű egészségi állapotnak örvend, a hétköznapokban nem szorul ellátásra, igaz, hogy egyedül sem nagyon hagyják már rokonai. Lánya azt mesélte, hogy édesanyja nagyon szerette a társaságot, még kilencven évesen is bálba járt, gyakran táncolt. A mulatság iránti szeretet a születésnapjára rendezett ünnepségen is megmutatkozott, mert bár többnyire csak ült és pihent, amikor megszólalt a polka, azonnal táncra perdült. Teri néni egyébként szlovák származású, így amikor Aradszki András tótul szólt hozzá, azonnal mosolyra húzta a száját és anyanyelvén válaszolt az államtitkárnak.

Azt ugyan nem tudtuk meg, hogy mi a hosszú élet titka, azt viszont igen, hogy a család jó genetikával rendelkezik, ugyanis Teri néni húga is 104 éves koráig élt.

 

Címkék