Táncba vitték az ünnepeltet

Érd legidősebb lakosát, Wéber Ferencné Teri nénit köszöntötték 106. születésnapja alkalmából szombaton a kora esti órákban az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban ismerősei, rokonai és T. Mészáros András polgármester, aki a város ajándékai mellett átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét is. “Mindannyian abban reménykedünk, hogy szeretteink között sokáig világíthatunk, de csak a legszerencsésebbeknek adatik meg, hogy fényük több, mint száz évig szolgálja a körülöttük élőket. Boldog az a család, amelyik ilyen hosszan égő, megbízható fényű lámpást kapott”, írta Orbán Viktor ebben. Teri néni pedig, bár eleinte még ülve fogadta a köszöntéseket, amint felcsendült a polka, ő is táncra perdült.

Hasonló tartalmaink:

IMG_0642Both Mátyásné, az ünnepelt lánya azt mondja, szerinte az édesanyja hosszú életének titka, hogy mindig nagy nyüzsgés volt körülötte, amit készségesen el is hiszünk, tekintettel a népes családjára. Teri néni ugyanis tizenegy gyermeket szült (,akik közül három lánya van még életben), tizennégy unokája, húsz dédunokája és öt ükunokája van. Az ünnepségen sokan megjelentek közülük, de eljött T. Mészáros András polgármester is, hogy átnyújtsa a város ajándékcsomagját az ünnepeltnek. Ahogy azt mondta, Érd kiemelt figyelmet szentel az idős lakosainak, és Teri néni példája közöttük is egészen egyedülálló.

IMG_0479

Wéber Ferencné 1976-ban költözött a közeli Sóskútról lányához, Both Mátyásnéhoz Érdre. Lánya azt mondja, édesanyja családszeretete számára is követendő mintaként szolgál, ezért soha meg sem fordult a fejükben, hogy ne ők gondozzák idős korában az asszonyt. De hogy mennyire közösségi lény is Teri néni, azt jól példázta az is, hogy az egyik köszöntője éppen az egykori sóskúti szomszédja volt, aki olyan szeretettel beszélt az ünnepeltről, mintha csak tegnap költözött volna el onnan.

IMG_0680

A köszöntések után pedig következhetett a mulatság, amit Teri néni ki is használt, és amint felcsendült a polka, táncra perdült, a saját maga és a vele együtt ünneplők nagy örömére.

IMG_0699

 

(képek: Boros Sándor)

Címkék