Új városházát kapott Törökbálint

Ünnepélyes keretek között szombat délelőtt átadták az új városházát Törökbálinton. Az épület annak a beruházásnak a része, amellyel egy új városközpont jön létre a szomszéd településen. A törökbálinti lakosok az új épületben létrejött ügyfélszolgálaton és okmányirodában is el tudják mostantól intézni ügyeiket, nem kell az érdi járási hivatalba elmenniük.

Hasonló tartalmaink:

Elek Sándor (Fidesz-KDNP), a Pest megyei város polgármestere az ÉrdMost.hu tudósítójának elmondta, a városközpont modern és városias látványt nyújt, mégis megőrizve Törökbálint kertvárosias jellegét. Az új városházán az önkormányzaton kívül kormányablak, a városgondnokság, valamint a Magyar Posta kirendeltsége kap helyet. A fejlesztés egyik előnye, hogy a törökbálinti lakosoknak számos ügy intézéséhez már nem kell majd az érdi járási hivatalba utazniuk – tette hozzá.

A 2400 négyzetméteres épületet, amely száz ember számára biztosít korszerű munkahelyet, kedden nyit.  A háromhektáros területen étteremet, kávézókat, játszóteret, városi parkot, valamint kereskedelmi egységeket szeretnének elhelyezni. A fejlesztés által érintett ingatlanon lévő elhanyagolt épületeket korábban elbontották – ismertette a polgármester.

39442748_713926778956236_2529648330464559104_oAradszki András (KDNP), a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kijelentette: “Törökbálint érett várossá vált, de mindeddig hiányzott az ezt megjelenítő önálló városháza”.

Az épület hasznos alapterülete 2470 m2. Az épület összesen 4 szintet tartalmaz, pillérvázas rendszerű, monolit vasbeton födémekkel és koporsófödémmel. Az anyaghasználat igazodik a környezethez és a funkcióhoz. A lábazati zóna ragasztott kőburkolattal ellátott. A felsőbb szintek homlokzata dryvit rendszerű. Az épület tetőzete pikkelyfedés jellegű. A homlokzaton a dísztér felé színes fix üveglamellák találhatóak. A többi homlokzaton fix és mobil alumínium zsalúziák találhatóak. Az irodaterületek alu borítású műanyag nyílászáróval rendelkeznek, 3 rétegű üvegezéssel. Az előcsarnok és a dísztérhez kapcsolódó nyílászárók hőhídmentes alu szerkezetűek, 2 rétegű üvegezéssel. Az épület hűtése, fűtése VRV rendszerrel történik. A kültéri egységek a tetőszinten elhelyezett gépészeti területen találhatóak. Az épület részben hővisszanyerő szellőztetéssel ellátott.”

(fotó: Zákány Gergő/Törökbálint sajtó)

Címkék