Fiatal önkéntesek festették ki az aluljárót

Húsz fiatal kétkezi munkájának köszönhetően újult meg a Diósdi úti gyalogos aluljáró a hétvégén. A Pest megyei Fidelitas Segédkezek elnevezésű akciójának keretében, önkéntes munkában festették ki a szervezet érdi (és a környékbeli településekről érkező) tagjai a telefirkált, elhanyagolt – és még a MÁV kezelésében lévő – aluljárót.

Hasonló tartalmaink:

A területet az ÉKFI kora reggel kitakarította, fertőtlenítette, ezt követően kezdődhetett a munka: a fiatalok halványzöldre festették a falakat, a mennyezetet, megtisztították a liftajtókat, lemázolták a korlátokat. Bár ez nem kis munka, mivel sokan dolgoztak az aluljáró szépítésén, gyorsan haladtak.

– Ez a hatodik helyszín, amit a Pest megyei Fidelitas e karitatív akció keretében meglátogat. Az eszközöket, festékeket az Egrokorr Zrt. biztosította, és polgármester úr is segítséget nyújtott a munkához – mondta lapunknak Riebel Zsófia, az akció szervezője, az érdi Fidelitas elnöke, akitől megtudtuk azt is: a szervezetnek nem ez az első jótékonysági akciója Érden. Tavaly Advent idején jótékonysági süteményosztást szerveztek a kárpátaljai fiatalok megsegítésére: 114 ezer forintot gyűjtöttek össze és juttattak el számukra.

A környező településeken már voltak az érdihez hasonló városszépítő akciói a Fidelitasnak, például Biatorbágyon, ahonnan most Érdre érkeztek önkéntesek.

– Fontosnak éreztem, hogy máshol is segítsünk, ahogy azt is, hogy a fiatalok figyelmét felhívjuk a társadalmi felelősségvállalásra. Mi vagyunk a jövő generációja, lassan át kell vennünk a stafétát – vélekedett Mohácsy István, a lépcsőkorlát csiszolása közben.

A járókelők nagyon örültek a változásnak. Ahogy egy idősebb úr mondta, nagyon ráfért már az aluljáróra, hogy kifessék.

– Köszönjük szépen a fiatalok munkáját. Mindennap erre járok, jó látni, hogy megújult ez a terület – fogalmazott.

(Érdi Újság)

Címkék