Kampány megbeszélés a diákoknak

Szeptember 1-jén nemcsak a 2016/2017-es tanév kezdődött el, hanem tizennyolc fiatal számára valami egészen új is indult. Szeptember 30-án ugyanis újra diákpolgármestert és diákképviselőket választanak az érdi középiskolások.A kampányban a helyi médiumokat is használhatják a fiatalok.

Hasonló tartalmaink:

Ennek apropóján múlt csütörtökön az ÉRD TV stúdiójában egyeztető megbeszélésen kaptak információkat a kampány menetéről és a rendelkezésre álló lehetőségekről. A három diákpolgármester-jelölt egyetértett abban, hogy szeretné valamennyi lehetőséget kihasználni, amit az Érd Médiacentrum biztosít számukra.

A három diákpolgármester-jelölt  csapatot választhatott maga köré, akikkel egy teljes hónapon át arról győzhetik meg a saját intézményükben és a többi középiskolában tanuló hallgatót, hogy miért ők volnának a legalkalmasabbak arra, hogy a rájuk bízott 10 millió forinttal gazdálkodjanak és a rendelkezésükre álló pénzből, hogyan képviselhetnék legjobban az érdekeiket.

A közösségi oldalakon is kampányolnak

A mai fiatalok virtuális közösségekben élnek, a világhálón töltik szabadidejük nagy részét, és kapcsolataikat is az internetes közösségi oldalakon építik ki, ezért mindhárom jelölt számára természetes, hogy a Facebook-on is kampányolnak, de emellett valamennyien készítenek videókat (amit szintén a közösségi oldalakon fognak terjeszteni), de a hagyományos kampány eszközöket is kihasználják és plakátokat fognak elhelyezni az iskolák folyosóin.

Az egyéni elképzelésekről Iván Réka, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium jelöltje azt mondta, hogy szeretné folytatni iskolatársa, a jelenlegi diákpolgármester Tomka Lilla munkáját. Valamennyi kommunikációs eszközt meg kíván ragadni annak érdekében, hogy hirdesse legfontosabb küldetéseit: a tehetséggondozást és a kirándulások támogatását.

Fodor Enikő a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákpolgármester-jelöltje rendkívül hasznosnak ítéli a média támogatását, de a kampányát a Facebook-on kezdte el. Terveivel kapcsolatban megtudtuk, hogy szeretné, ha idén is támogathatnák a szalagavató bálok megrendezését és rendkívül fontosnak tartja, hogy közös „csapatépítő” programokat szervezzenek az iskolák között.

A Kós Károly Szakképző Iskola jelöltje Urbán Jonatán mindhárom iskolában szeretne plakátokon és szórólapokon keresztül bemutatkozni, valamint a helyi médiumok által kapott lehetőségeket is a legjobban kihasználni. Diákpolgármesterként a legfontosabbnak ő is a szalagavatók támogatását és a tanulást segítő program folytatását tartja.

Címkék