A Dresch Quartet népzenével ötvözte a dzsesszt

A dzsessz ma is folyamatosan fejlődik, a stílus a népzenével jól megfér egymás mellett, így alakulhatott ki egy új műfaj a folkdzsessz, amelynek Dresch Mihály tökéletes ismerője és művelője.

Hasonló tartalmaink:

Az előadó életművének egy újabb fejezetét láthatta a nézőközönség, hiszen ezúttal társai a legegyedibb virtuóz és a népzenét elemeiben jól ismerő zenészek voltak, akikkel folyamatosan változtatta, tágította a műfaj határait. A muzsika pedig itt is úgy szólt, ahogy azt már megszokhattuk: egyedien, mesterien, a két műfaj határán lavírozva, páratlan élményt nyújtva a hallgatóságnak.

A zenekarban két hagyományos brácsás és egy nagybőgős működik, ami egy hagyományos népzenei összeállítás – mondta el Dresch Mihály zenész – mindazonáltal a dzsessz zenei érzés benne van az előadásukban. Majd hozzátette: a dzsessz egy nyitott műfaj, így sok minden megtörténhet a színpadon, ilyen volt ez az érdi koncert is, a  lényeg az, hogy az előadókban is tisztán találkozzanak a zenei műfajok, hogy aztán a közönség a lehető legjobb párosítást kapja. Az előadást az improvizálás tette még egyedibbé az előadást.

Címkék