Faültetés a zöld Érdért

2016. szeptember 24-én, szombaton 14-től 18 óráig “ZöldÉrd – minél több zöldért” címmel faültető programot hirdet a Green Pony nyelvovi, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Öt.Hét Egyesület Pest Megyei tagozata az Autómentes Világnap alkalmából. 

Hasonló tartalmaink:

A program célja az érdi a családoknak egy olyan esemény létrehozása és a későbbiekben hagyomány jellegű megteremtése, melyen keresztül a gyermekek saját tapasztalatot szereznek a környezettudatosság fontosságáról. Közvetlen, élményalapú módon részt vesznek a programban, ezáltal erősödik  bennük ez érdi közösségtudat valamint a város szépítésének, jobbá tételének igénye.

Program:
Faültetés T. Mészáros András polgármester úrral – Időkapszula készítés és elhelyezés a fa gyökerei közt – Zöld menet a Zöld póni nyomában –Fotókészítés és lovaglás a Zöld Pónin – kerékpár átvizsgálás és ügyességi pálya (10 éves korig) – CsillámPóni tetoválás – Környezetvédelmi oktató játékok  -  Almakóstoló – Kézműves játékok anyukákkal – Apukamegőrző – Huzella Péter műsora

A Zöld Póni óvoda és a ÖT.HÉT egyesület szervezésében gyerekprogramra várják az Érdieket és az Érdre látogatókat az autómentes világnapon.

Mandula, a póni ezen a napon valóban zöldre vált, s őt követve a gyerekek megértik, miért kell megóvni a Földet, egy boldogabb jövőért. Nem csak lovagolni lehet a pónin és simogatni őt, de a zöld pónis helyszíneken játékos és vidám állomásokon a környezetvédelem alapjait ismerhetik meg a gyerekek, sőt az őket kísérő szülők is remekül szórakozhatnak.

A program a Green Pony angoloviból indul. Érd egyetlen angol ovija a tapasztalatok mentén szerzett tudást tartja a legjobbnak, élmény alapon szervezi hétköznapjait is. A brit hagyományokat ápoló magán intézmény fontosnak tartja a környezeti értékek megőrzését.
Az óvoda tágas kertjében sport és kézműves programokkal, szakképzett óvó nénik várják a családokat. Itt, az időkapszula készítés első állomásán üzenhetnek a jövőnek, ide rajzolhatják, írhatják, milyennek szeretnék látni 50 év múlva, nagypapa / nagymama korukban Földünket. Aki végzett, csillámpóni tetoválást kap, beállhat a zöld menetbe, s együtt hívjuk meg Érd lakóit, gyerekeit, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.
Aki szeretne, fényképet készíthet a Zöld pónival, sőt fel is ülhet a hátára.

A menet pontos útvonalát az Önkormányzat weboldalán lehet megtekinteni.

A menet tagjai erősítésnek almakóstolót kapnak. Csatlakozhatnak kerékpárral, futóbiciklivel, műanyag motorral és gyalogszerrel. A Roprint folyamatosan gyerek kerékpár átvizsgálást tart, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen. Kerékpáros ügyességi versennyel készülnek a kicsiknek. A menet visszaérkezésekor a Green Pony előtti sétányon környezetvédelmi oktató játékokban vehetnek részt a családok, az ügyes anyukákat és gyerekeket ökotudatos kreatív programra várják. Az apuka megőrző garantálja, hogy az egész család jól érzi majd magát.

A program végén 3 fát ültetnek, melyek gyökereihez időkapszulát helyeznek el. A faültetésben részt vesz a polgármester úr is.

A programot Huzella Péter családi zenés műsora zárja.

Az időkapszulába lapunk ezen száma, ezzel a cikkel is bekerül. Mindenki, aki a rendezvényen, Érd zöldebbé, és környezettudatosabbá tételében részt vesz, emléklapot kap.

Minden érdi család az Önkormányzat, a Öt.Hét egyesület és Green Pony nyelvovi vendége, így a részvétel ingyenes.

Fotó: Green Pony facebook oldala

Címkék