Ültess egy fát!

Ültess egy fát, s nem éltél hiába – tartja az ősi mondás. Az érdi és környékbeli lakosok nem egy, hanem összesen hatszáz gyümölcsfát ültethetnek el a napokban, az Összefogás Egyesület jóvoltából, amely Érden, Sóskúton és Pusztazámoron tartott csütörtökön csemeteosztást. A kezdeményezésnek – amin részt vett dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is – hatalmas sikere volt.

Hasonló tartalmaink:

A tavasz az ültetés, a régi fák megújításának ideje; ehhez szeretett volna hozzájárulni az Összefogás Egyesület. Reméljük, a mostani akciónak köszönhetően még tisztább lesz a levegő, még élhetőbb a város. Ami jó az embereknek, az jó Érdnek is – mondta az ÉrdMostnak Aradszki András országgyűlési képviselő.

IMG_0128
Az alma, cseresznye, meggy, körte és dió fajtákat az Elvira-majortól vásárolta az Összefogás Egyesület, kedvezményes áron, a lakók pedig ingyen vihették el az előre meghirdetett elosztópontokról. Érden ez a Tállya utcában volt; a háromszáz fácska húsz perc alatt gazdára talált itt.

Bár elvileg csak egy csemetét vihetett mindenki, volt, aki a szomszédjának, illetve a gyerekének is vitt egy-egy gyökeres vagy konténeres fácskát. A csemetékhez metszési, ültetési tanácsokat is adtak a szervezők, de az érdiek legtöbbje ezt nem igényelte.

IMG_0141

– Rendszeresen ültetek gyümölcsfát. Most azt cserélem le, ami valamiért nem megfelelő – mondta érdeklődésünkre egy idősebb férfi.
– Mi cseresznyét viszünk. Van ugyan már egy cseresznyefánk, de az alig terem – mondta egy hölgy, aki a férjével érkezett.

A faosztáson részt vett T. Mészáros András polgármester is, aki kérdésünkre elmondta: ha van rá igény, a jövőben is szerveznek majd csemeteosztó akciót.

IMG_0105(2)

(Fotók: Boros Sándor)

Címkék