56 kérdés ’56-ról – Nagy Diák ’56-os Teszt

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a középiskolás és főiskolás, egyetemista korosztálynak indít szórakoztató, ugyanakkor ismeretterjesztő vetélkedősorozatot a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület. 

Hasonló tartalmaink:

Időpont: 2016. augusztus 28. – 2016. november 30.

A történelmi tudás mellett szükség lesz az irodalmi, a művészeti, a sportbeli, a kulturális, a közéleti és a sajtótörténeti ismeretre is. Egy-egy kérdés megválaszolására fél perc áll rendelkezésre, minden helyes válasz 1 pontot ér. Az elért eredmény azonnal megtekinthető, de a megadott e-mail címre is elküldik. Az első forduló 2016. augusztus 28-tól elérhető, 56 napon át, egészen 2016. október 23-ig a www.56kerdes.hu weboldalon.

Érdemes felkészülni, mert egy e-mail címmel csak egyszer lehet játszani!

A továbbjutó fiatalok október 30-án az 1956-os események egyik kiemelt helyszínén, a BME Központi épületének nagyelőadójában, a Műegyetem rakparton közönség előtt, élő, interaktív középdöntőben mérik össze a tudásukat. Az oktatásban is használt Kahoot-játékhoz hasonlóan az 560 diák az okostelefonjával csatlakozik a központi szerverhez, így a kérdéseket és a versenyzők válaszait, pontszámait a nézők kivetítőn követhetik. A könnyebb és nehezebb feladványok között a játékosok szusszanhatnak egy kicsit, ugyanis a vetélkedő szüneteiben a színpadon az ’56-os emlékévhez kapcsolódó programokkal, irodalmi előadásokkal, film- és zenei részletekkel szórakoztatják a közönséget. A középdöntőből az 56 legeredményesebb és leggyorsabb diák jut tovább a döntőbe, amelyet a közönség ugyancsak a kivetítőn követhet nyomon a helyszínen. Az 56 kérdés ’56-ról – Nagy Diák ’56-os Teszt című vetélkedősorozat végén három győztest hirdetnek, akik egy-egy értékes tabletet vihetnek haza.

Hallgassa meg az ÉRD FM interjúját Szayly Józseffel, a szervező DUE (Diákújságíró Egyesület) alelnökével.

Címkék