Aszfaltozások városszerte

Egy kilométeres útszakasz kapott aszfaltot múlt héten Tusculanumban. A László tér környékén egyéb fejlesztések is várhatók: a Szent István-híd, azaz a székesfehérvári vasútvonalakon átívelő felüljáró tervei már elkészültek, 2017-2018-ban megépülhet a létesítmény.

Hasonló tartalmaink:

Egy kilométerrel nőtt múlt héten az aszfaltozott érdi utcák hossza: szilárd burkolattal látták el a Könyves Kálmán utcát a Kossuthtól a Deák utcáig, és a Deák Ferenc utcát a Könyvestől a Szent István útig. A felújítást a képviselői keretből finanszírozták – értesültünk Mórás Zsolttól, a választókerület Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselőjétől.

– A most lezajlott aszfaltozással tehermentesíteni kívánjuk a Kossuth–Szent István utak kereszteződését, ahol hatalmas a forgalom. A Könyves Kálmán utca ráadásul nagyon poros volt, még fehér zúzott kővel borítottuk annak idején, ami mostanra elporladt – tette hozzá a képviselő.

Parkvárosban is aszfaltoztak a közelmúltban: a Nyírfa és Nyárfa utcák Folyondár utca – Felsővölgyi út közti szakaszait, valamint az Alsóerdősor utca egy részét látták el szilárd burkolattal. Mint Veres Judittól, a választókerület Fidesz–KDNP-s képviselőjétől megtudtuk, az önkormányzat útalapjából végezték e munkálatokat.

– Az a terület, ahol a Nyírfa és Nyárfa utcák kifutnak a Felsővölgyi útra, nagyon kritikus pontja a választókerületemnek, a meredek utcákon lefolyó csapadékvíz és hordalék miatt. A vízlevezetést még korábban, képviselői keretből oldottuk meg, és most az útburkolat is elkészült, úgyhogy megszűnnek ezek a gondok – zárta szavait a képviselő.

A környéken egyéb, nagyobb volumenű építkezések is várhatók a jövőben: mint T. Mészáros András polgármester múlt szerdai sajtótájékoztatóján kérdésünkre elmondta, elkészültek a 30a és a 40a vasútvonalak felett átvezető felüljáró, azaz a Szent István híd tervei. A beruházás szerepel az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló, idei kormányhatározatban, a beruházás gazdája a NIF Zrt. lesz. A felüljáró, valamint a kapcsolódó útépítések, útfelújítások másfél milliárd forintba kerülnek majd.

A polgármester elmondta azt is, hogy az IKOP éves fejlesztési keretében szerepel Érd közösségi közlekedésének fejlesztése is: a tizenöt városi autóbusz megvételére, és a kapcsolódó közösségi közlekedési fejlesztésekre 1,2 milliárd forintot irányoznak elő. (A fenti két beruházás száz százalékos támogatottságú, tehát nem önkormányzati forrásból finanszírozzák.)

T. Mészáros András kérdésünkre elmondta azt is: a Volán-menetrend augusztusi átalakításával kapcsolatos lakossági panaszokat az alpolgármesterek kezelik, és a napokban ülnek le tárgyalni a busztársaság képviselőivel, remélve, hogy sikerül megfelelő megoldást találni.

– Sok kritikának van kitéve hivatalunk a menetrend-változás miatt, pedig azt nem mi, hanem a közlekedési társaságok és a szakemberek állítják össze – zárta szavait.

Ádám Katalin

Címkék