Állatok téli trükkjei a Budakeszi Vadasparkban
Állatok téli trükkjei a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark a WWF-fel együttműködésben szeptember 24-én különleges rendezvényre invitálja az állatok és a természet iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat. A téli trükköket bemutató előadáson mindenki megtudhatja, hogy a különböző állatok hogyan készülnek fel a hamarosan érkező hideg időszakra.

Hasonló tartalmaink:

A Budakeszi Vadasparkban, ahol természetes élőhelyükön lehet megnézni a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat, komoly figyelmet fordítanak arra is, hogy előadásokkal és különféle interaktív bemutatókkal még közvetlenebbül lehessen megismerkedni a legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb állati szokásokkal. (Az Állatijó Bemutatókon például szóba kerültek már többek között a hazai ragadozó madarak, az alkalmazkodás mesterei, a magyar kutyafajták és a hobbiállatok is.)

Szeptember utolsó szombatján a Vadaspark és a WWF rezidens előadássorozatának újabb állomása, a Téli trükkök, avagy hogyan készülődnek az állatok a hideg évszakra a közelgő zimankóra való tekintettel veszi számba a kis- és nagytermetű bundások, emlősök, szárnyasok és ízeltlábúak felkészülési és túlélési stratégiáit, midőn fagypont alá esik a hőmérséklet.

Vannak, akik ilyenkor egyenesen délre repülnek. Vannak, akik nagyobb bundát növesztenek, hogy ne fázzanak annyira. Vannak, akik bebábozódnak, és vannak (nem csak a medvék), akik nemes egyszerűséggel téli álmot alszanak – az arra való gondos felkészülést azonban semmiképpen sem szabad félvállról venniük. Az informatív előadások mellett az érdeklődők „hőszigetelő” demonstrációt is láthatnak, a legkisebbek pedig játékos vetélkedő keretei között próbálhatják ki, hogy mennyi elemózsiát tudnak összegyűjteni, mielőtt beköszönne a fagy.

A Budakeszi Vadaspark színpadán tehát 2016. szeptember 24-én, szombaton 12:00-kor és 14:00-kor lesznek a Téli trükkök, avagy hogyan készülődnek az állatok a hideg évszakra előadásai, amiket vadasparki belépő megvásárlása után természetesen ingyenesen lehet megtekinteni.

Fotó: freeimages.com

Címkék