Autómentes napra készül Érd

Hagyományteremtő rendezvénnyel készül az autómentes napra a Green Pony Nyelvovi és az ÖTHÉT egyesület: szeptember 24-ei környezettudatos rendezvényükön – amelyet Érd önkormányzata is támogat – „zöld” programokkal, lovaglással, faültetéssel várják a családok apraját-nagyját.

Hasonló tartalmaink:

 Mint Paterson Katalin, a nyelvovi intézményvezetője elmondta, céljuk, hogy a gyerekek saját tapasztalatokat szerezzenek arról, miért fontos a környezettudatos életmód.

– A mindenki számára ingyenes program délután két órakor kezdődik: az óvodánk előtt gyülekezünk; játszunk, és feldíszítjük azt a három fácskát, amelyet az autómentes nap alkalmából később elültetünk. Három órakor lovas kocsis felvezetéssel járjuk körbe Érd központját: menetünkhöz bárki, bármilyen járművel csatlakozhat – kerékpár, roller, gördeszka –, az autót kivéve. A Pelikán sétányon különböző kézműves foglalkozásokkal, kerékpáros ügyességi pályával, bringaátvizsgálással és meglepetés-programokkal várjuk a gyerekeket. Elkészítünk egy időkapszulát is, amely tartalmazza majd a résztvevők tenyérlenyomatát és kívánságait. Ezen a napon ellátogat a gyerekekhez Huzella Péter is, aki vidám műsorral teszi még emlékezetesebbé a délutánt – ismertette a programot a nyelvovi vezetője, aki azt is elárulta: a gyerekek az autómentes napon egy igazi zöld pónin lovagolhatnak, míg az apukákat „apamegőrző” várja. A programot úgy állították össze, hogy minden korosztály jól érezze magát – tette hozzá.

– Fontosnak tartom megemlíteni, hogy rendezvényünket nemcsak az önkormányzat, hanem helyi vállalkozók is támogatják – ebből is látható, hogy sokan maguknak érzik a környezetvédelem ügyét – zárta szavait Paterson Katalin.

Bada Zoltán, az ÖTHÉT Egyesület Pest Megyei tagozatának elnöke, lapunknak elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy a környezetvédelmi programok, kezdeményezések eljussanak a gyerekekhez – ezen munkálkodik egyesületük is.

Hallgassa meg riportunkat Bada Zoltánnal, az ÖTHÉT Egyesület Pest Megyei tagozatának elnökével!

– Sokan ismernek már minket, hiszen Pingvin Pityu-programunkkal számtalan iskolába, óvodába eljutottunk. Autómentes nap szervezésében most először veszünk részt. Szeretnénk, ha ez a rendezvény hagyományteremtő lenne – tette hozzá.

utvonalterv

Címkék