Ősz a Szepesben

A nyári szünet után újraindul az élet a Szepes Gyula Művelődési Központban. Megkezdődnek a klubok, egyesületek, művészeti körök foglalkozásai, illetve a színházi délelőttök és délutánok, koncertek, kiállítások.

Hasonló tartalmaink:

Az ősszel induló programokról, foglalkozásokról Czinderné Tassi Beáta művelődésszervező számolt be lapunknak.

– Kezdjük a legkisebbekkel: szeptembertől újraindulnak babafogalalkozásaink – a Ringató, a Kerekítő, a Bukfenc torna, Baba-mama klub –, és a három éve útjára indított Babaszínház is két előadással várja ősszel a piciket. Folytatódik a Micimackó színház előadássorozata is, amelyre óvodások és kisiskolások csoportjait várjuk. Október 17-én Mazsola és Tádé jön el hozzánk, november 21-én zenés mesejátékot láthatnak a gyerekek Furfangos Péterről, december 12-én pedig a Kolompos Együttes ad karácsonyi műsort.

Bizonyára sokan örömmel olvassák, hogy ismét Érden ad koncertet Halász Judit. A művésznőt november 6-án látja vendégül a művelődési központ. Decemberben, ahogy már megszokhattuk, ellátogat az intézménybe a Mikulás, aki ajándékkal is meglepi a gyerekeket.

– Felnőtteknek szóló programjaink közül Presser Gábor előadói estjét ajánlom az érdiek figyelmébe. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművészt első ízben látjuk vendégül. Folytatódik a hosszú évek óta zajló, teltházas színházi előadássorozatunk: a közönség három darabot láthat ősszel. A Nejem a neten című vígjátékot szeptember 25-én, a Csiki-csuki címűt október 16-án, a Lépjünk olajra zenés vígjátékot pedig november 20-án. December hónapra számos meglepetést tartogatunk az érdieknek, de hogy pontosan mit, az egyelőre még titok. – tette hozzá Czinderné Tassi Beáta, aki két kiállításra is felhívta a figyelmet: novemberben érdi fiatal alkotók műveit láthatják az érdeklődők, decemberben pedig a Poly-Art csoportos tárlatának ad helyet a központ kamaraterme.

– Novemberben egy különleges vasútmodell-kiállításra invitálom a családokat, óvodai és iskolai csoportokat. Ez lesz az első ilyen rendezvényünk, igazi kuriózum lesz, annál is inkább, mert a kiállítás az egész művelődési házat betölti majd – zárta szavait a művelődésszervező.

Érdi Újság, fotó: jegy.hu

Címkék