Remek csapatmunkával hétgólos győzelem

27–20-as győzelemmel debütált hazai pályán az NB I 2016/2017-es kiírásában az ÉRD női kézilabda csapata, amely a Vácot győzte le a második fordulóban.

Hasonló tartalmaink:

Nem volt sokáig kérdéses, hogy ki irányítja az ÉRD–Vác találkozót, hiszen Mireya González két, Andjela Bulatovics és Mariama Signaté egy-egy góljával igen hamar 4–1-re ellépett az ÉRD. A folytatásban a tizenötödik és a huszadik perc között a dunakanyariak feljöttek döntetlenre is, annak köszönhetően, hogy több hétméterest is értékesítettek, valamint az ÉRD kétszer is emberhátrányban játszott . Ám amint kiegészült Szabó Edina együttese, vissza is állt a különbség, a szünetben 13–10 volt az állás. Még a negyedórás pihenő előtt Temes Bernadettet piros lappal kiállították, amikor Andjela Bulatovics betörésénél a montenegrói irányítót lekönyökölte.

A fordulás után Klivinyi Kinga két, Mireya González egy góljával 16–11-re lépett el az ÉRD, ám a váci kapusnak, Barbara Arenhartnak és Sonja Basicnak köszönhetően ismét feljött egy gólra Szilágyi Zoltán csapata. Ám ez volt az utolsó momentum a mérkőzésen, amikor úgy tűnt, szoros lesz a vége, hiszen 16–15 után a folytatásban nem tudott zárkózni a Vác, az ÉRD Barján Bianka zsinórban szerzett négy góljával meglépett négy-öt gólra, a végjátékban pedig egyik csapat sem erőlködött, a 27–20-as végeredményt Fekete Bozsana állította be.

„Nagyon készültünk erre a meccsre, mert a bajnokságban ez volt az első hazai mérkőzésünk. Mindenképp szerettünk volna a közönséget egy jó játékkal megtisztelni. Szerintem azon kívül, hogy hibáztunk, végig küzdöttünk, büszke vagyok a csapatra, mert egységesen tudtunk játszani. Akármikor hullámvölgyben voltunk, ugyanúgy helyt álltunk és végig mellettünk volt az eredmény” – értékelt Kisfaludy Anett.

„Gratulálok az ÉRD-nek. Náluk minden jól működött, jól játszottak. Mi pedig ma csak játszottunk, teljesítményt nem tudtunk belevinni. Hiszem, hogy a Vácban nagyon sok tehetséges játékos van, biztos, hogy ez később ki fog jönni, de ma ezt nem tudtuk megmutatni.” – mondta a brazil világklasszis jobbszélső, Alexandra do Nascimento a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

ÉRD–IPRESS CENTER VÁC 27–20 (13–10)

ÉRD: JANURIK – Krpezs-Slezák 4 (1), M. GONZÁLEZ 5, A. BULATOVICS 2, Szabó L., Signaté 4, Fekete B. 1

Csere: Gridnyeva, Győri (kapusok), Kisfaludy 1, KLIVINYI 6, BARJÁN 4, Araújo, Havronyina, Gulyás

Edző: Szabó Edina

IPRESS CENTER VÁC: ARENHART – Nascimento 4 (3), Soós 2, Temes, Sz. Vukcsevics, BASIC 9 (4), Radoszavljevics 1

Csere: Farkas V., Helembai 2, Hámori, Jovetic 2, Szondi

Edző: Szilágyi Zoltán

Érd, 1300 néző.

Vezette: Hargitai, Markó

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–1. 14. p.: 8–4. 20. p.: 9–9. 23. p.: 12–9, 34. p.: 16–11. 39. p.: 16–15. 52. p.: 23–18.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc (Piros lap: Temes)

Hétméteresek: 3/1, ill. 9/7

 

MESTERMÉRLEG:

Szabó Edina: – Örülünk a győzelemnek, hiszen egy nagyon nehéz mérkőzésre készültünk. Gratulálok a csapatomnak, hiszen nagyon egységes és harcos teljesítményt nyújtottak. Végig remekül kézilabdáztak, amikor az ellenfél kapusa hozzá tudott tenni és hibáztunk, akkor mindig ránk jöttek, de erre készültünk is, a védekezésünk végig stabil maradt, ennek köszönhető a relatíve nagyarányú győzelem. Örülök a két pontnak. Nagyon sok embert ki lehetne emelni ezen a mérkőzésen, de azt hiszem, hogy ez egy igazi csapatmunka volt. Sokan kaptak lehetőséget, Janurik Kinga visszaállása a csapatba egy különleges teljesítmény volt. Köszönjük neki, hogy vállalta a játékot, de így teljes a csapat.

Szilágyi Zoltán: – Gratulálok az ÉRD-nek, megérdemelten tartotta otthon a két pontot, mi szinte a teljes hatvan percen keresztül tudásunk alatt játszottunk mind védekezésben, mind támadásban. A 13–10-es félidei eredmény számunkra volt hízelgő. Amiket megbeszéltünk, azokat nem tudtuk megvalósítani, talán a második félidő elején volt egy olyan szakasz, amikor összeállt a védekezésünk, labdaszerzésekből tudtunk lerohanás-, indításgólokat lőni, akkor szorosabbá tettük a meccset, a végén pedig el is fáradtunk. Sajnáljuk, hogy ilyen nagyarányú lett a különbség. Talán Barbara Arenhartot tudom kiemelni, mert az ő kapusteljesítménye megfelelő volt.

 

A játéknap további mérkőzésein:

Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 28–19 (12–13)

Dunaújvárosi Kohász KA–Alba Fehérvár KC 24–20 (12–12)

 

 

Címkék