Alapítványokat támogatott a leköszönő ifjúsági önkormányzat

Szeptember 30-án újra diákpolgármestert és diákképviselőket választanak az érdi középiskolások. A leköszönő testület utolsó napján anyagi támogatást adott az iskolai alapítványoknak.

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 29-én megrendezett rendes ülésén az első napirendek között döntött az iskolai alapítványok támogatásáról.

Ennek tükrében az alábbi támogatási szerződéseket kötötték meg:

A Polihisztor Alapítvány 240.000,- Ft összegű támogatási igényt nyújtott be az Ifjúsági Önkormányzathoz. Az Alapítvány a támogatás összegét az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakképző Iskolája könyvtári állományának gyarapítására, könyvvásárlásra fordítaná. Az Alapítvány másik kérelme, hogy 770.000,- Ft-tal támogassa az Ifjúsági Önkormányzat a Kós Károly Szakképző Iskola elavult informatikai eszközeinek megújítását.

Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium mellett működő TUSCULANUM Alapítvány elnöke kérelmében az intézmény informatikai eszközparkjának fejlesztéséhez – projektorok, laptopok vásárlásához – valamint az e-napló bevezetéséhez kért és kapott 770.000,- Ft támogatást, valamint további 240.000,- Ft-ot az iskolai könyvtár számára, új könyvek vásárlásához.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium Alapítvány elnöke kérte az Ifjúsági Önkormányzatot, hogy támogassa a Gimnázium könyvtári állományának bővítését 240.000,- Ft-tal. További 770.000,- Ft-ot pedig az iskola felszereléseinek, berendezéseinek (csocsó asztal, előadói pulpitus, klíma, asztalok székek) bővítésére igényelt.

Az Emberi Hang Alapítvány elnöke azzal a kéréssel fordult az Ifjúsági Önkormányzathoz, hogy támogassa az Alapítványt 250 000,- Ft-tal, melyből ősztől hideg élelmiszercsomagokat szállítanának ki az Alapítvány önkéntesei a rászoruló családok részére. A téli időszakban az egyházakkal és a Szociális Gondozó Központtal közösen rendezett hétvégi meleg étel osztására használnák fel a támogatást.

Az Ifjúsági Önkormányzat az alapítványi kérelmeket határozataiban támogatta, az Önkormányzat 2016. évi költségvetésében az alapítványok támogatásához szükséges források az Ifjúsági Önkormányzat részére elkülönített költségvetési sorokon rendelkezésre állnak.

Címkék