Egy év négy hónap letöltendő bombariadó miatt

A Budakörnyéki Járási Ügyészség két nap alatt, gyorsított eljárásban közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki saját munkahelye, egy budakeszi áruház felrobbantásával fenyegetőzött.

Hasonló tartalmaink:

A bűnügy gyanúsítottja, egy áruházlánc budakeszi üzletében dolgozott áruátvevőként. 2016 nyarán mintegy 95.000,- forint értékben több telefont, illetve táblagépet lopott el a munkahelyéről, majd a dolgok egy részét eladta.

A férfi 2016. szeptember 29-én a munkahelyéről mobiltelefonjáról felhívta a segélyhívó számot, és azt állította, hogy az áruházban bomba fog robbanni. A bejelentésre az áruházat, a közeli üzleteket, parkolót kiürítették. Az épületeket tűzszerészek átvizsgálták, de robbanószerkezetet nem találtak.

A gyanúsított 2016. október 5-én a munkahelyéről ismét a segélyhívó számát hívta és újra bejelentette, hogy az áruházban és az üzletlánc másik, budaörsi üzletében is bomba fog robbanni. A bejelentésre mindkét áruházat kiürítették, de a tűzszerészek nem találtak bombát most sem.

A Budaörsi Rendőrkapitányság bravúros gyorsasággal, az utóbbi telefonhívást követő fél órán belül azonosította, elfogta és őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, két napon belül bíróság elé állította a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettével és lopás vétségével gyanúsított férfit.

A Budakörnyéki Járásbíróság a mai napon egy év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Fotó: police.hu

Címkék