“Fergeteges” előadás volt!
“Fergeteges” előadás volt!

Érden lépett fel a világszerte ismert ExperiDance Tánccsoport. A Sissi hercegnő, Gróf Andrássy Gyula és egy ifjú cigánylány szerelmi háromszögét feldolgozó darab előadásához ezúttal a 100 tagú cigányzenekar szólistái is csatlakoztak, ezzel is fokozva a látványos zenés-táncos produkciót.

Hasonló tartalmaink:

Az Osztrák-Magyar Monarchia idején játszódó nagyszabású produkcióból Ferenc József császár feleségének, Sissi hercegnőnek, valamint az érte rajongó magyar nemesnek, Gróf Andrássy Gyulának, és egy, a kapcsolatban szintén felbukkanó cigánylánynak a történetét ismerheti meg a közönség. Az előadás különlegessége, hogy a produkció zenei részét a a 100 tagú cigányzenekar repertoárjából válogatták, amit péntek este a manapság már hungarikumnak számító együttes élőben is megszólaltatott.

A már az ezredforduló idején is az egyik legismertebb és legelismertebb magyar táncművésznek számító Román Sándor 16 éve alapította meg saját társulatát az ExperiDance-t. Saját megfogalmazásuk szerint, a társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik meg illetve fokozzák, így pedig egy teljesen új és összetéveszthetetlen táncstílus született.

A magyar táncművészet nemzetközi nagykövetének is tekintett csoport célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.

Címkék