Országos vetélkedőn lett második az érdi polgárőrség

A hétvégén Nyíregyházán rendezték meg a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programban résztvevő polgárőr egyesületek részére a biztonság és a vagyon elleni bűnmegelőzési vetélkedőt. A Pest megyei polgárőröket az érdi kirendeltség képviselte és nemes küzdelemben a második helyet szerezte meg. 

Hasonló tartalmaink:

Polgárőröknek szerveztek regionális szakmai vetélkedőt szombaton Nyíregyházán. A verseny központi témája a városi bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében 2016. évben meghirdetett Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program volt.

A rendezvényt Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy a közbiztonság fenntartása érdekében az új kihívásoknak mindig meg kell felelni, ami folyamatos továbbképzést és felkészülést igényel.

A polgárőrök elméleti és gyakorlati ismereteinek felmérését szolgálta a vetélkedő, melyen tizenegy megye csapata mérhette össze tudását. A háromfős csoportoknak rövid felkészülési időt követően különféle szakmai kérdésekre kellett választ adniuk. A zsűri döntése alapján legeredményesebbnek a Heves megyei csapat bizonyult, második helyezett a Pest megyei (érdi), harmadik helyezett a budapesti csapat lett.

A verseny végén minden részt vevő csoport értékes ajándéktárgyakkal térhetett haza.

A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program a közbiztonság erősítését és a lakosság biztonságérzetének javítását szolgálja. A program céljai közt szerepel, hogy a polgárőrség sajátos eszközeivel járuljon hozzá a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság fenntartásához, irányítsa a figyelmet a polgárőrökre, valamint a fővárosban és a megyei jogú városokban szorosabb együttműködést segítsen elő az önkormányzati rendészetekkel.

Címkék